Hlavní obsah

Cirk La Putyka slaví desetiletí

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejznámější domácí novocirkusový soubor Cirk La Putyka slaví v letošním roce deset let své existence. Podstatná část oslav se odehraje v právě zahájené podzimní sezoně.

Foto: Martin Faltus

Legendární představení La Putyka, jež dalo souboru jméno, se bude hrát v Divadle Archa.

Článek

Původně plánovaná premiéra nové inscenace Don’t Quijote v režii dvojice SKUTR se sice ze zdravotních důvodů z 1. října odkládá na 10. února příštího roku, ale soubor ke svému jubileu připravil kromě tradičně nabitého programu na Jatkách78 a hostování po České republice řadu dalších projektů.

Hned v říjnu přijde do kin filmový záznam představení Up End Down Symphony s živým hudebním doprovodem Filmové filharmonie. Během října a listopadu Cirk La Putyka uvede tři své úspěšné inscenace v pražských prostorách, kde měla premiéru: titul Up End Down v La Fabrice, La Putyku v Divadle Archa a Slapstick Sonatu jako derniéru na Nové scéně Národního divadla. „Jde vlastně o naše poděkování těmto scénám, že nás tehdy podpořily a viděly smysl v naší tvorbě,“ vysvětluje principál souboru Rosťa Novák ml. Posledních uvedení na domácí scéně Jatka78 se dočkají i inscenace Black Black Woods a Airground.

Na Jatkách78 se 7. listopadu uskuteční premiéra celovečerního dokumentu Na krev, který v režii Erika Knoppa nabídne autentický vhled do života a práce bratrů Rosti a Vítka Novákových, kteří tvoří jádro souboru Cirk La Putyka a osmou generaci loutkářského rodu Kopeckých. Dokument odkrývá nejen zákulisí souboru, ale i často emotivní vztahy uvnitř něj a v rodinách obou bratrů, nezdolnou energii, touhy, fantazie, inspirace a vůli, které stojí za touhou posunout ambice předků a jít doslova až na krev.

Oslavy desetiletí završí v dubnu příštího roku v prostoru O2 universum za účasti předních zahraničních režisérů a aktérů novocirkusový projekt Cesty, který diváky provede dějinami českého cirkusu až po současnost.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám