Hlavní obsah

Chuck Prophet se vrací ve skvělé formě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Americký písničkář Chuck Prophet vystoupí v neděli v pražském Paláci Akropolis se svou kapelou The Mission Express v rámci turné ke své dvanácté desce Temple Beautiful. Album má vynikající recenze a ukazuje, že kytarista a zpěvák, který se proslavil v osmdesátých letech v Green On Red, nic neztratil na své přesvědčivosti. Recenze ho staví po bok raného Lou Reeda i Springsteena.

Foto: 100 Promotion

Chuck Prophet

Článek

Deska je poctou San Francisku, kde Chuck Prophet žil. Jedno z nejliberálnějších amerických měst spojené v padesátých letech s beatniky a v šedesátých s hnutím hippies, nepřikrašluje a neidealizuje. Ukazuje je takové, jaké si je pamatuje, jako město homosexuálů, které tvrdě zasáhla epidemie AIDS.

Připomíná ho jako město, kde byl v zastupitelstvu první otevřeně homosexuální politik Harvey Milk, ale současně připomíná jeho tragický osud - byl zavražděn spolu se starostou. Prophet přibližuje čtvrť Castro, kde žil, připomíná i doby, kdy je opanoval punk.

Prophet se však neobrací jen do minulosti: "V tomhle městě teď probíhá jakási renesance rock and rollu s kapelami jako Thee Oh Sees, Girls, The Fresh and Onlys a Sonny and the Sunset's. Vnímám to s velkým potěšením."

Před Prophetem vystoupí Phil Schoenfelt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám