Hlavní obsah

Chinaski míří s deskou Rockfield do hal

Právo, ŠH

Aktuální koncertní program skupiny Chinaski k albu Rockfield se v prosinci přesune z velkých sálů a festivalových zastávek do hal. Byť kapela neměla pro letošní rok podobné koncerty vůbec v plánu, přiměl ji k jejich absolvování neutuchající zájem fanoušků.

Foto: BrainZone

Chinaski se svým posledním albem Rockfield uspěli.

Článek

Na prosinec tedy naplánovala vystoupení v Praze (1. 12., Forum Karlín), Brně (10. 12., DRFG Arena) a Třinci (8. 12., Werk arena).

„Kapela odehrála loni samostatný halový koncert v pražské O2 areně, na který dorazilo šestnáct tisíc lidí. Proto nebyla další hala letos v plánu. Náš názor ale změnil obrovský úspěch, který kluci zažívají s vydáním novinky Rockfield. Fanouškům za zájem o to slyšet je v těch největších prostorách děkujeme,“ říká manažerka kapely Hana Petřinová. „Podrobnosti o vzhledu scény, programu nebo hostech budeme zveřejňovat postupně jako překvapení.“

Chinaski minulý týden nadto uvedli nové video k písničce Láska a hvězdy. Kreativce z týmu Tvision, kteří je připravovali, údajně zaujal hlavní motiv písně, ve kterém se zpívá: Láska je to, o čem to tady je. Nakonec však vyznění textu po dohodě s kapelou obrátili a zamysleli se nad tím, jak se žije lidem bez lásky.

„Celé je to dost metaforické. Naši hrdinové jsou dva mladí osamělí lidé oblečení ve skafandrech, které symbolizují jejich izolovanost. Videoklip je samozřejmě o lásce, ale také o tom, že určité zážitky člověka prostě netěší, pokud je nemá s kým sdílet,“ vysvětluje režisér klipu Jaroslav Kašík.

Připomeňme, že album Rockfield se záhy po vydání stalo platinovým a nejprodávanější nahrávkou v zemi. Úspěšné byly singly Víno a Každý ráno, jež se staly dlouhodobě nejhranějšími písněmi v českých rádiích.

Za uvedené album kapela získala tři nominace na Ceny Anděl a ze slavnostního ceremoniálu si odnesla sošku pro Nejlepší skupinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám