Hlavní obsah

Český slavík hlásí rekord i tucty nejlepších

Právo, Jaroslav Špulák

Anketa popularity Český slavík 21, jejíž historie sahá až do roku 1962, ohlásila rekord. V rámci nového hlasování podle systému D21 do ní zatím přišlo téměř 1,6 milionu hlasů od téměř 210 tisíc hlasujících. Ti určili dvanáct finalistů v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Kapela a nově Hip Hop & Rap. V sobotu 6. listopadu zároveň začalo hlasování v kategorii Objev roku.

Foto: ČTK

Zpěvačka Lucie Bílá a designérka Lilia Khousnoutdinova s cenou pro vítěze anekty Český slavík.

Článek

„Hlasování v hlavních kategoriích je nyní ukončeno. Zveřejňujeme abecední seznam dvanácti interpretů, kteří se v hlasování umístili na prvních místech ve své kategorii. Kdo z nich vyhraje zlaté, stříbrné a bronzové Slavíky, se dozvíte v pátek 19. listopadu ve 20:21 hodin v přímém přenosu z Hudebního divadla Karlín v Praze na TV Nova,” řekl prezident ankety Karel Janeček.

Tucet finalistů mezi zpěváky tvoří (řazeno abecedně) Bárta Václav Noid, Cristovao Ben, Dyk Vojtěch, Klus Tomáš, Krajčo Richard, Landa Daniel, Navrátil Mirai, Nohavica Jaromír, Ortel Tomáš, Pokáč, Vojtek Josef a Ztracený Marek.

Na Českém slavíkovi se bude hlasovat systémem D21. Vítězové budou vyhlášeni 19. listopadu

Kultura

Mezi zpěvačkami to jsou Absolonová Monika, Bagárová Monika, Bílá Lucie, Burešová Eva, Farna Ewa, Jandová Marta, Langerová Aneta, Lenny, Lounová Olga, Pártlová Martina, Vondráčková Lucie a Zagorová Hana. Z kapel se o vítězství ucházejí Chinaski, Divokej Bill, Dymytry, Jelen, Kabát, Kryštof, Lucie, Mirai, Ortel, Rybičky 48, Slza a Škwor.

V kategorii Hip Hop & Rap se mezi dvanáct nejlepších dostali Atmo music, Ektor, Paulie Garand, Lipo, Marpo, Nik Tendo, PSH, Raego, Řezník, Sharlota, Sheen Viktor a Yzomandias.

Slavík se vrací v novém kabátě, obnovil ho miliardář Karel Janeček

Kultura

V kategorii Objev roku nominovala odborná porota tři interprety. Jsou to Annabelle, Bert & Friends a Michal Horák. Pro ně lze přes SMS hlasovat až do poloviny přímého přenosu 19. listopadu na TV Nova.

Reklama

Výběr článků

Načítám