Hlavní obsah

Český lev zařve s moderátorem Markem Ebenem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po jednatřicáté budou příští rok filmařům předány ceny Český lev České filmové a televizní akademie (ČFTA). Slavnostním večerem, který se uskuteční 9. března, bude jako moderátor provázet Marek Eben. O sošky Českého lva se utká celkem 86 snímků i televizních děl, které měly premiéru v letošním roce. Nominace budou vyhlášeny 15. ledna.

Foto: Archiv ČFTA

Marek Eben bude moderovat předávání cen Český lev.

Článek

„Český lev není žádný vegetarián, možná i proto je tento večer vždycky takové maso. S tím holt musí každý, kdo se na něm podílí, počítat. Budeme k tomu všichni přistupovat se vší zodpovědností a budeme se snažit, aby to bylo jedlé,“ uvedl Marek Eben.

Akademici budou od 1. prosince posuzovat třiatřicet celovečerních hraných filmů, patnáct dokumentárních filmů, osm animovaných filmů a deset krátkých filmů. O ocenění se také uchází šest televizních filmů nebo minisérií a čtrnáct seriálů, které byly uvedeny na televizních obrazovkách nebo na internetu.

RECENZE: Pouhá skutečnost je pro hraný film Její tělo trochu málo

Kultura

Z celovečerních filmů budou vybírat například ze snímků Bod obnovy, Bratři, Citlivý člověk, Děti Nagana, Její tělo, Muž, který stál v cestě, Němá tajemství, ONEMANSHOW - The Movie, Perinbaba a dva světy, Přišla v noci, Tancuj, Matyldo nebo Úsvit.

„A je tu zase, šelma jedna. 31. Český lev zařve vtipně, elegantně a nenuceně díky Marku Ebenovi. Pozve Vás na opulentní hostinu z filmů, které pro nominace ulovil. Můžete se popást na napětí a zklamání v publiku. Na někdy neupřímných gratulacích těch, co sošku nezískali, a upřímných emocích těch, kteří ji budou třímat v rukou. Račte s námi vstoupit do dalšího ‚lvího‘ desetiletí…,“ řekl režisér Michael Čech, jenž bude řídit přímé přenosy České televize, na jejíchž obrazovkách se bude živě přenášet vyhlášení nominací i slavnostní předávání cen.

RECENZE: Historické drama Úsvit doplácí na mnoho témat

Kultura

PRVNÍ DOJMY: Citlivý člověk. Dyková a Prachař na cestě za nepravděpodobným lepším životem

O Křišťálový glóbus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám