Hlavní obsah

Českou televizi opouštějí čtyři vrcholní manažeři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodní ředitel České televize (ČT) Robert Kvapil, šéf programových okruhů Radek Žádník, dosavadní šéf zpravodajského kanálu ČT24 Roman Bradáč a finanční ředitelka ČT Lujza Oravcová podali výpověď. Manažeři z funkcí odejdou k 30. září. Zvolení nového ředitele ČT Petra Dvořáka, který se ujme funkce 1. října, má tak první personální dopady.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Roman Bradáč odpovídá na otázky Rady ČT, která nakonec dala přednost Petru Dvořákovi (v pozadí).

Článek

"Dnes jsem se rozhodl podat výpověď. S panem (Petrem) Dvořákem jsem nemluvil. Došel jsem k závěru, že naše představy o ČT jsou neslučitelné, a proto uvolním místo Dvořákovu týmu," řekl E15 Kvapil.

Bradáč, který byl soupeřem Dvořáka v boji o křeslo generálního ředitele televize, svůj odchod potvrdil iHNed.cz. "Nikdo mě k ničemu netlačil, odcházím dobrovolně," řekl. Víc nechtěl výpověď komentovat.

Bradáč od roku 1994 působil v zahraniční redakci ČT, nejprve jako řadový redaktor a později jako šéf zahraničního zpravodajství. V letech 2003 až 2008 byl stálým zpravodajem v USA, po návratu se stal ředitelem vnějších vztahů televize. Od listopadu 2009 byl vedoucím sekretariátu generálního ředitele a od letošního srpna vedl jako ředitel kanálu ČT24 zpravodajství televize.

Kvapil do ČT nastoupil na podzim roku 2008. Předtím působil mimo jiné jako ředitel marketingu a PR ve státním podniku Lesy ČR či ředitel odboru marketingu Skupiny ČEZ. V televizi byl součástí skupiny, která stála za Bradáčem. Do této skupiny je řazen i ředitel programových okruhů Radek Žádník a ředitel ČT1 Radan Dolejš, píše E15.

Žádník se stal šéfem všech čtyř programů ČT loni v červenci. Od roku 1994 pracoval v Investiční a poštovní bance, poté vystřídal několik funkcí v několika firmách. Před nástupem do ČT pracoval pro poradenskou společnost Deloitte.

Oravcová působila jako finanční ředitelka od ledna 2008. Před tím pracovala v brněnském studiu ČT a ve Slovenské televizi.

Dvořák nechce personální otázky komentovat

Kdo odcházející manažery nahradí, není v tuto chvíli jisté. Dvořák zatím personální záležitosti odmítá komentovat.

Rada ČT zvolila Dvořáka novým generálním ředitelem minulou středu, své funkce se ujme v sobotu 1. října. Dvořák v konečném hlasování dostal 12 hlasů z celkových 15 a porazil tak dalšího finalistu, bývalého výkonného ředitele TV Očko Hynka Chudárka. V

ýběrové řízení rada vypsala v polovině července poté, co bývalý ředitel Jiří Janeček oznámil, že hodlá ze zdravotních důvodů rezignovat. O post šéfa ČT se ucházeli například někdejší marketingový ředitel TV Prima a pražského dopravního podniku Jan Svoboda, exředitel vydavatelství Economia Michal Klíma, šéfdramaturgyně vývoje nových pořadů ČT Alena Müllerová či producent Fero Fenič. Celkem se do tendru přihlásilo 36 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám