Hlavní obsah

Česká výměna v kinech. Zátopka vystřídal Zbožňovaný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný Zátopek skončil druhý. Na první pozici ve víkendové návštěvnosti českých kin vystřídal životopisný film Davida Ondříčka jiný český snímek Zbožňovaný s Jiřím Bartoškou v hlavní roli. Na třetím místě skončila akční fantasy Shang-Chi a legenda o deseti prstenech.

Foto: Česká televize

Jiří Bartoška v hlavní roli nové komedie Zbožňovaný.

Článek

Bartoška ve Zbožňovaném ztvárnil titulní roli pediatra Zdeňka, kterého mají všichni rádi. Vnučka o něm dokonce píše školní práci. Když se Zdeněk chystá do důchodu, těší se hlavně na klid.

Film o filmu Zbožňovaný. Hraju chlapa, který má dva životy, říká Bartoška

Film

Na to se koneckonců těší i jeho žena Olga (Zuzana Kronerová) a milenka Dana (Ivana Chýlková). Když se ale milenka dozví, že má být odstavena „na druhou kolej“, nechce se jen tak vzdát a na rodinné sešlosti všem odhalí pravdu.

Zátopek vypráví o nezlomné touze a síle vůle, které inspirují dodnes lidi po celém světě. Titulní role Emila se zhostil vynikající Václav Neužil, Danu Zátopkovou pak stejně tak dobře pojala Martha Issová.

Foto: Lucky Man Films / Julie Vrabelová

Emila Zátopka ztvárnil Václav Neužil.

Třetí místo ve víkendové návštěvnosti kin, kam sestoupil z dvojky minulého týdne, obsadil film Shang-Chi a legenda o deseti prstenech.

„Obyčejný“ hrdina Shang-Chi žije v San Francisku a skrývá mnohá tajemství. Jedním z nich je, že jeho otec díky záhadnému artefaktu už tisíc let vládne zločinecké organizaci Deset prstenů.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Zbožňovaný22 305
2.1.Zátopek13 941
3.2.Shang-Chi a legenda o deseti prstenech10 997
4.3.Prvok, Šampón, Tečka a Karel10 912
5.4.Mimi šéf: Rodinný podnik5790
6.5.Tlapková patrola ve filmu5026
7.6.After: Tajemství4525
8.8.Free Guy4224
9.7.Zhoubné zlo3687
10.-100% vlk3612
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám