Hlavní obsah

Ceny Emmy získaly seriály Viceprezidentka a Příběh služebnice

Los Angeles

Na vyhlašování prestižních amerických televizních cen v Los Angeles se mohli v noci na pondělí nejvíce radovat tvůrci seriálů Příběh služebnice a Viceprezidentka. První z nich byl oceněn jako nejlepší televizní seriálové drama, druhý je nejlepším komediálním seriálem. Oba seriály získaly ocenění i v dalších kategoriích.

Foto: Chris Pizzello, ČTK/AP

Bruce Miller (s cenou), autorka předlohy Margaret Atwoodová a herečka Elisabeth Mossová přebírají ocenění za drama Příběh služebnice

Článek

Dystopická sci-fi Příběh služebnice se opírá o stejnojmennou knižní předlohu kanadské spisovatelky Margater Atwoodové o ženě, která musí sloužit jako konkubína náboženskému diktátorovi vládnoucímu v Nové Anglii. Od letoška ji nabízí streamovací služba Hulu. Viceprezidentka běží v USA už od roku 2012 na placeném kanálu HBO.

Nejlepším režisérem seriálového dramatu je Reed Morano (Příběh služebnice), ocenění za nejlepší režii v žánru komediálního seriálu si převzal Donald Glover za seriál Atlanta.

Ocenění pro nejlepšího herce v dramatickém seriálu si ze slavnostního večera v Los Angeles odnesl Sterling K. Brown, který se zaskvěl v seriálu This Is Us. Cenu za hlavní ženskou roli dostala Elisabeth Mossová ze seriálu Příběh služebnice.

Nositelem ocenění pro nejlepšího herce v komediálním seriálu je Donald Glover (Atlanta), cena pro nejlepší komediální herečku náleží Julii Louisové-Dreyfusové za Viceprezidentku.

Ceny Emmy jsou považovány za nejvýznamnější ocenění v oblasti televizní tvorby na světě. O vítězích rozhoduje na 22 000 členů Akademie televizních umění a věd. Letošním 69. ročníkem vyhlašování cen provázel moderátor noční televizní talk show televize CBS Stephen Colbert.

Reklama

Výběr článků

Načítám