Hlavní obsah

Ceny Czech Grand Design pro české designery budou v operním stylu

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejen filmaři, hudebníci a divadelníci mají svá prestižní ocenění. Nejlepší čeští designeři, fotografové a módní návrháři zase usilují o Czech Grand Design, jehož druhý ročník se uskuteční v sobotu ve Stavovském divadle v Praze.

Článek

Jana Zielinski za pořadatele v pondělí uvedla, že slavnostní předávání cen bude v operním stylu a plné emocí. „To ovšem neznamená, že se celým večerem prozpíváme,“ zavtipkovala. Cenu ve tvaru cihly vyrobenou ze zvláštního materiálu - pevnější želatiny - navrhl Jiří Pelc, držitel dvou loňských cen včetně té nejdůležitější – Grand Designer.

„Nebylo lehké vymyslet, jak by měla cena vypadat. Přece jenom je snazší navrhnout cenu pro hasiče nebo včelaře. Tato cena má však být pro sofistikovanější lidi s kreativitou bez hranic. Měla by symbolizovat proces vzniku, stavbu věcí i jistou přímočarost ve vyjádření," říká Jiří Pelc.

.: Cenu pro laureáty Czech Grand Design navrhl Jiří Pelcl.

Nominace pro Velčovského, Konsepti a Studio Najbrt

Mezi nominovanými v osmi kategoriích (Designer roku, Oděvní designér, Grafický designer, Fotograf, Výrobce, Obchod, Objev roku a Síň slávy) jsou zavedená jména, jako například Maxim Velčovský, Jan Čapek, návrhářky Hana Zárubová, Denisa Nová, studia Olgoj Chorchoj, Studio Najbrt, Muset Fashion Design, UP závody, Moravské sklárny Květná, Tactoo a obchody Konsepti, Futurista a Kubista.

V kategorii Objev roku se o cenu ucházejí Anna Hanzalová s kolekcí chirurgických nástrojů nebo Jakub Polanka s variabilní oděvní kolekcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám