Hlavní obsah

Celine Dion vystoupí ve čtvrtek v Praze

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadská zpěvačka Celine Dion vystoupí ve čtvrtek v pražské O2 Areně. Od 20 hodin začne koncert, který odstartuje česká zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová. Ta je s Kanaďankou spojena historickou událostí z roku 1988, kdy jí nebylo povoleno, aby reprezentovala Švýcarsko v soutěži Eurovision Song Contest, naopak Dion jako její náhradnice nabídku přijala a klání vyhrála.

Článek

Dion má navíc na kontě jedno čerstvé ocenění. Čtenáři prestižního amerického hudebního časopisu Billboard vyhodnotili její probíhající světové turné k aktuální desce Taking Chances jako „nejlepší tohoto léta“. Celých 71 procent čtenářů i novinářů si myslí, že právě Taking Chances je momentálně nejlepší koncertní show. S velkým odstupem se na dalších místech umístily šňůry Rihanny (8 procent), George Michaela (6 procent), Radiohead (3 procenta) či R. E. M. (1 procento).

Uvedené turné začalo 14. února v Johannesburgu charitativním koncertem ve prospěch Dětského fondu Nelsona Mandely. Po zastávkách v Asii a Austrálii se přesunulo v květnu do Evropy. O každý koncert je obrovský zájem. Platí to i o dnešním vystoupením v pražské O2 Areně. Podle mluvčího Sazky Zdeňka Zikmunda bylo prodáno více než patnáct tisíc vstupenek, takže je velice pravděpodobné, že bude vyprodáno. „Celine Dion má turné nesmírně nabité. Do Prahy přiletí v den koncertu odpoledne a hned po něm zase město opustí,“ dodal pro Právo Zikmund.

Čtyřicetiletá rodačka z kanadského Quebeku zahájila svou kariéru na francouzské scéně v osmdesátých letech. Prorazila ale až v devadesátých letech minulého století, kdy získala úspěch s několika anglickými a francouzskými alby. V roce 1997 nazpívala titulní písničku k filmu Titanic. Je několikanásobnou držitelkou hudebních cen Grammy a Juno, má hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám