Hlavní obsah

Bush má jednat o komikovi, který uráží Kazachstán

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále slavnější britský komik Sacha Baron Cohen dosáhl úspěchu, o kterém se nesnilo ani mystifikátorovi Andymu Kaufmanovi. Podle serveru Hollywood.com bude jeho politicky nekorektní humor oficiálně předmětem jednání mezi americkým prezidentem Georgem Bushem a kazašským prezidentem Nursultanem Nazarbajevem.

Článek

Britský komik známý z Ali G. Show či předávání cen MTV je proslulý svým drsným humorem na hranici vkusu. Vymyslel si postavu kazašského moderátora Borata a využívá toho, že země je na Západě prakticky neznámá, k vytváření humorných scének. Při nich motá dohromady i různé jazyky, které nemají s Kazachstánem nic společného, a to včetně češtiny.

Poté, co Cohen loni vystoupil na udělování evropských cen MTV, Kazachstánu došla trpělivost. "Nemůžeme vyloučit, že pan Cohen pracuje na něčí politickou objednávku, zaměřenou na prezentaci Kazachstánu a jeho obyvatel urážlivým způsobem," uvedl tehdy mluvčí kazašského ministerstva zahraničí a dodal, že ho budou žalovat.

Komik na to zareagoval nadšeně a pochválil pokrok v Kazachstánu slovy: "Ženy už mohou cestovat autobusem, homosexuálové nemusí nosit modré čepice a hranice dospělosti se zvedla na osm let."

Ještě více oleje do ohně přilil film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan. Kazaši zřejmě čekají, že Bush skutečně nějak zasáhne proti britskému komikovi, i když není jasné, jak by to mohl udělat. Bush chce podle serveru aféru hlavně zmírnit.

Fotky a vtípky britského komika najdete na www.borat.tv

Anketa

Líbí se vám Boratův humor?
Ano
69,6 %
Ne
23,5 %
Mám z něj smíšené pocity
6,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1728 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Kazachstán chce žalovat britského komika

Britskému komikovi Sachovi B. Cohenovi z Ali G. show hrozí žaloba ze strany kazašského ministerstva zahraničí. Jeden z nejpopulárnějších televizních bavičů...

Výběr článků

Načítám