Hlavní obsah

Bratři Trojanové představili film Želary

Novinky, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový český celovečerní film Želary představil v úterý novinářům režisér a producent Ondřej Trojan, jeho bratr, herec Ivan Trojan a další tvůrci a herci. Hlavní roli ve filmu, k němuž napsal scénář Petr Jarchovský podle literární předlohy Květy Legátové, hraje Aňa Geislerová.

Foto: Martina Kaderková

Aneta Langerová představí připravované skladby.

Článek

"Hrála jsem to moc ráda, těšila jsem se na každou část natáčení, které zahrnovalo všechna roční období," řekla po projekci novinářům Geislerová.

"Myslím, že už jsem snad vyčerpala svůj naturalismus, že už jsem hrála dost pihovatých zrzavých holek jako jsem já. Je čas na sobě pracovat, začít role tvořit. K tomu jsem v Želarech dostala příležitost, moje postava už je přece jen dospělá ženská, osobnost."

Příběh osudové lásky

 Děj filmu Želary, natočeného podle povídky Jozova Hanule, se odehrává v posledních dvou letech druhé světové války. Vypráví příběh osudové lásky mladé ženy, která se z města, kde pracovala v odboji, musela schovat před nacisty v horské obci Želary a provdat za muže úplně jiného, než s jakými se dosud stýkala: sice drsného a negramotného, ale také spolehlivého ochránce.

Velkorysá distribuce

"Rozhodli jsme se pro velkorysou distribuci, film uvedeme od 3. září v 21 kopiích plus jedné s titulky pro neslyšící a jedné s anglickými pro zahraniční diváky," uvedl ředitel distribuční společnosti Falcon Jan Bradáč. "To znamená, že Želary by měly vidět v každém městě, plošně je nasadíme do všech multikin, protože jsme přesvědčeni, že je to film, který může oslovit každého."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám