Hlavní obsah

Bono vydá autobiografii a vyrazí s ní na turné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 1. listopadu vyjde kniha Surrender: 40 Songs, One Story, autobiografie zpěváka irské poprockové skupiny U2 Bona Voxe. Vydavatelská společnost Penguin Random House současně oznámila, že den poté Bono zahájí mezinárodní propagační turné s autorskými setkáními, během kterého navštíví čtrnáct měst.

Foto: ČTK

Bono Vox psal o svém životě poprvé. Knihu vícekrát pokřtí.

Článek

Irský rocker se poprvé setká s fanoušky nad svou knihou 2. listopadu v Beacon Theatre v New Yorku. Další města na jeho trase jsou Boston, Toronto, Chicago, Nashville, San Francisco, Los Angeles, Londýn, Glasgow, Manchester, Berlín, Paříž a Dublin, kde hudebník momentálně žije. Bonovo turné skončí 28. listopadu v Madridu.

Setkání s ním budou placená. Vstupenky na akce se začaly prodávat v pátek 7. října. Za každou zakoupenou obdrží majitel uvedenou knihu.

Dlouho očekávaná autobiografie obsahuje čtyřicet kapitol, z nichž každá je pojmenovaná podle písně U2. Bono také pro knížku vytvořil čtyřicet kreseb. „Bono píše s upřímností, sebereflexí a humorem, čímž otevírá bránu ke svému životu, rodině, přátelům a víře,“ uvádí se v anotaci na webové stránce projektu.

Přestože se o kariéře zpěváka U2 napsalo už hodně, Bono o ní v nové publikaci píše poprvé sám. Autobiografie zahrnuje vzpomínky na období jeho dospívání v Dublinu, na smrt matky, když mu bylo čtrnáct let; je věnována úspěchům skupiny U2 i Bonovu aktivismu v boji proti AIDS a chudobě.

Bono založil skupinu U2 v roce 1976 spolu s kytaristou Davidem Evansem, který je na hudební scéně známý jako The Edge, baskytaristou Adamem Claytonem a bubeníkem Larrym Mullenem. Skupina vydala první album v roce 1980. Dodnes se jejích desek prodalo více než 158 milionů a získala dvacet dva cen Grammy.

V češtině by kniha měla vyjít také, ale později.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Surrender: 40 Songs, One Story - Bono EN 2022, pevná

Reklama

Související témata:

Související články

Podle Bona balancují písně U2 na hranici vkusu

Zpěvák irské skupiny U2 Bono Vox byl v podcastu Awards Chatter otevřený a upřímný. Jak uvedla stanice BBC, prohlásil v něm, že mnohé písně jeho kapely jsou pro...

Výběr článků

Načítám