Hlavní obsah

Bohemian Rhapsody má miliardu zobrazení na YouTube

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 1975 vyšla na kultovním albu Queen nazvaném A Night at the Opera dlouhá a složitá skladba Bohemian Rhapsody, která převrátila svět populární hudby vzhůru nohama. Něco tak originálního rockoví fanoušci ještě neslyšeli. Odvážný cross-over se stal jedním z největších hitů všech dob.

Queen – Bohemian Rhapsody

 
Článek

Bohemian Rhapsody je i po 44 letech nesmírně populární, hraje se dál a na YouTube překonala miliardu kliků.

Klip Gangnam Style sice má přes tři miliardy přehrání a Despacito Luise Fonisho šest, ale tyto klipy měly premiéru poměrně nedávno, v době plně rozvinutého internetu, zatímco Bohemian Rhapsody poslouchají už tři generace a počet fanoušků písně neklesá. Stará hudba nemůže mít tolik kliků i proto, že starší posluchači mají desky a CD, poslouchání hudby na internetu jim moc nesedí.

Foto: Profimedia.cz

Freddie Mercury

Popularita skupiny Queen je v ČR zcela neotřesitelná. Ankety o nejlepší skupinu i zpěváka, které se konaly na Novinkách a účastnily se jich desetitisíce lidí, vyhráli Queen. Film Bohemian Rhapsody trhal v ČR trhal rekordy a ještě zvýšil zájem o Freddieho Mercuryho a jeho kapelu. Queen mohou být v každém případě v klidu. Jsou tu sice nové klipy, které mají více přehrání na internetu, koho ale bude za 44 let zajímat Gangnam Style?

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám