Hlavní obsah

Black Mountain: kanadští "sabbati" míří do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Black Mountain před pár lety vrátila lesk klasickému rocku a psychedelii. Temný kanadský zázrak dorazí do pražského Lucerna Music Baru 8. dubna.

Článek

Black Mountain začínali v roce 2000 a dnes se řadí k první lize indie rocku. Jejich hudba je směsicí vlivů amerického bluesrocku a britských kapel jako Black Sabbath či Led Zeppelin. Brutální riffy prokládají zasněnými pasážemi a jejich skladby bývají velmi dlouhé.

První singl Druganaut, lehce psychedelickou osmiminutovou poloinstrumentálku, vydali v roce 2000. O pět let později přišli s debutovou dlouhohrající deskou Black Mountain a v roce 2008 s druhou deskou In the Future.

V Praze se objevili už v roce 2007 jako neznámá skupina bez větší propagace. Mezitím ale vystupovali na velkých festivalech a média si jich začala všímat. Jejich třetí album Wilderness Heart už bylo kritikou a fanoušky napjatě očekáváno.

Vstupenky za 350 Kč jsou v prodeji na pokladně Lucerna Music Baru a v obvyklých předprodejních sítích. Na místě koncertu za 450 Kč. Koncert začíná nezvykle v 19.00.

Reklama

Výběr článků

Načítám