Hlavní obsah

Biograf láska slavil úspěch u diváků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sto jedenáctou reprízu má za sebou muzikál Biograf láska s hity zpěvačky Hany Zagorové. V pražském divadle Kalich se odehrála v pátek večer před vyprodaným hledištěm. To je ostatně od loňského podzimu, kdy měl muzikál premiéru, vyprodané na každé jeho představení. A také na měsíce dopředu.

Foto: Divadlo Kalich/Tereza M. Šporcl

Herci a taneční company s Uljanou Donátovou (zcela vlevo), Janem Křížem (pod ní) a dortem

Článek

Hity Hany Zagorové zná téměř každý a příběh, který na něj napojila autorka scénáře Uljana Donátová, dokáže potěšit, pobavit i dojmout. Lidé si s interprety zpívají, tleskají po každém pěveckém vystoupení a při závěrečné děkovačce herci dokážou publikum i roztančit.

Slavnostní reprízu zahráli v hlavních rolích Nina Horáková, která za svůj výkon v Biografu láska získala širší nominaci na Cenu Thálie, Michaela Tomešová, Kateřina Bohatová, Roman Tomeš, Jan Tenkrát, Přemysl Pálek či Felicita Victoria Prokešová.

„Myslím, že dnešní tři jedničky symbolizují obrovský úspěch muzikálu. První jedničkou je určitě Hana Zagorová, protože její písničky dokážou oslovit publikum napříč generacemi. Druhá jednička představuje nadšení, vášeň a zároveň pokoru, s nimiž jsme všichni k celému muzikálu Biograf láska přistoupili. A třetí jednička jsou fantastičtí diváci, kteří se napojili na naši energii a svým ohlasem pomáhají každé představení dotvářet,“ řekla Donátová.

Foto: Divadlo Kalich/Tereza M. Šporcl

Nina Horáková, Michaela Tomešová a Kateřina Bohatová s dortem k výročí

„Mám z toho velkou radost, protože v dnešní době je takové číslo za prakticky jednu sezonu ohromný úspěch. Příprava tohoto představení trvala skoro tři roky a hodně lidí v tom nechalo obrovský kus práce, takže fakt, že se muzikálu takhle daří u diváků, je obrovské zadostiučinění pro všechny,“ uvedl režisér inscenace Jan Kříž.

Podle svých slov věří, že se muzikál trefil svou náladou do doby, kdy lidé potřebují naději, které jsou písně Hany Zagorové plné.

Uljana Donátová: Písničky Hany Zagorové ctím a mám je ráda

Kultura

Muzikálový hit Biograf láska získal knižní podobu

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Divadlo Kalich

Reklama

Výběr článků

Načítám