Hlavní obsah

Muzikálový hit Biograf láska získal knižní podobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S předstihem několika měsíců si musíte koupit vstupenky, chcete-li vidět muzikál poskládaný z hitů Hany Zagarové nazvaný Biograf láska. V pražském Divadle Kalich se hraje první sezonu. Jeho fanoušci si nově mohou koupit i knihu. Dohromady ji dala autorka libreta představení Uljana Donátová.

Foto: Roman Souček

Uljana Donátová, autorka libreta i knihy. Biograf láska.

Článek

Vypráví v ní osudy tří hrdinek v delším časovém horizontu. Kmotry publikace se stali producenti Michal Kocourek a Michal Běloušek, režisér představení Jan Kříž a celý soubor.

„Už při zkoušení inscenace v Divadle Kalich jsem si říkala, že by bylo hezké, aby zároveň existovala knížka, která o hlavních hrdinkách muzikálu prozradí trochu víc, než jak to dovolí divadlo s jinými zákonitostmi,“ říká Uljana Donátová.

Foto: Rosier

Muzikál Biograf láska získal knižní podobu.

A dodává: „Ty tři ženy potkáváme na divadelních prknech v určité chvíli, kdy se začínají odvíjet jejich příběhy. Ale jak se do tohoto bodu dostaly? Co bylo předtím, proč jsou takové kamarádky, jak se seznámily, jaké byly jako malé holky, jak poznaly osudové muže (a ženy) svého života, prostě proč jsou takové, jaké jsou. A pak už byl jen krok k rozhodnutí doprovodit muzikál knížkou.“

Foto: Roman Souček

Biograf láska. Denisa Nesvačilová, Marie Křížová a Kateřina Bohatová.

O tom, jak bude titul úspěšný, rozhodnou čtenáři. Ovšem diváci jasno mají. Právě kvůli nim, jejich mimořádnému zájmu divadlo spustilo již nyní předprodej vstupenek na Biograf láska na březen 2024.

Kateřina Bohatová: Nevadí mi dělat občas křoví

Styl

Jan Kříž nastudoval muzikál s hity Hany Zagorové: Její písně jsou krásné monology plné naděje

Kultura

Anketa

Chodíte do divadel na původní české muzikály?
Ano, velmi rád/a
58,8 %
Ano, ale pečlivě si mezi nimi vybírám
11,8 %
Ne, dávám přednost těm zahraničním
0 %
Ne, muzikály (jakékoli) mě nelákají
29,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 17 čtenářů.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Kniha: Biograf láska - Uljana Donátová

Může se vám hodit na Firmy.cz: Divadlo Kalich

Reklama

Výběr článků

Načítám