Hlavní obsah

Bárta, Niceland i Tap Tap zazpívají na festivale Motolice ve prospěch nemocných dětí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U Břevnovského kláštera v Praze proběhne v sobotu 7. května od 11:00 festival Motol Motolice, jehož výtěžek půjde nadaci Národ dětem, která pomáhá dětem hospitalizovaným na Klinice dětské hematologie a onkologie Fakultní nemocnice Motol.

Článek

Můžete se těšit na Dana Bártu & Illustratosphere, The Tap Tap, Martina Písaříka & Akustik a NiceLand. Dětské návštěvníky potěší loutkové představení z dílny divadla ANPU.

"Festivalový program zahájí již ve 13:00 hodin formace The Tap Tap - kapela studentů se zdravotním postižením, která vznikla v roce 1998 v pražském Jedličkově ústavu. Skupina, která využívá zejména bicí nástroje, vystupuje s několika profesionálními hudebníky a spolupracuje také s mnoha zvučnými jmény," uvedla mluvčí festivalu Kristina Drahoňovská.

Všichni umělci se vzdali honoráře.

Kromě hudby je tu pro děti i loutkové představení v podání divadelní skupiny ANPU. Divadlo, které navazuje na tradici kočovných divadel, nejčastěji staví své šapitó na Letenské pláni nebo na Kampě. Představení pro děti začíná už v 11:00.

Každý návštěvník dostane ke vstupence zdarma bonusové CD, které obsahuje výběr skladeb kapel a umělců, kteří během pětileté historie festivalu Motol Motolice vystoupili.

Není třeba se obávat, že by peníze neskončily u dětí, serióznost akce potvrdil Novinkám osobně ředitel Fakultní nemocnice Motol Miloslav Ludvík.

Národ dětem můžete podpořit také finančním příspěvkem na účet číslo 478502093/0300.

Reklama

Výběr článků

Načítám