Hlavní obsah

Báječné léto s Vieweghem prožijí diváci ve Švandově divadle

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Báječné léto s Vieweghem mohou prožít diváci, kteří navštíví stejnojmennou divadelní přehlídku pražského Švandova divadla a společnosti IN FILM. Od 20. června do 17. září se budou hrát inscenace podle dvou Vieweghových próz v dramatizaci Rudolfa Biermanna.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídku zahájí Román pro ženy s Jiřím Langmajerem v hlavní roli.

Článek

Přehlídku zahájí Román pro ženy v režii ředitele smíchovské scény Daniela Hrbka. V hlavních rolích se objeví Jiří Langmajer, Ljuba Krbová a Markéta Stehlíková.

„Na svou roli se moc těším, toužil jsem si ji zahrát už ve filmu, ale nevyšlo to. Tak si ji v červnu nadělím k pětačtyřicátým narozeninám,“ řekl na setkání s novináři Jiří Langmajer.

Druhým titulem bude Biomanželka v režii uměleckého šéfa divadla Dodo Gombára. V ní hlavní role vytvoří Kristýna Frejová, Filip Čapka a Petra Hřebíčková.

Divadlo nabídne divácky vděčné tituly

„S nápadem na vieweghovský letní divadelní festival přišel předloni producent Ruda Biermann. Žertem jsem se ho tehdy ptal, zda to bude něco jako Shakespearovské slavnosti. Výběr titulů pro letošek vzešel z mého popudu, přimlouval jsem se za komediální žánr, tedy divácky vděčné tituly. Vážnější věci můžeme nechat na příští rok, až se přehlídka zavede,“ komentoval nápad spisovatel Michal Viewegh.

Vstupenky (v ceně 290, 390 a 490 Kč) na první sérii představení jsou už v prodeji. Druhý blok se začne prodávat na konci května. Na obě premiéry lze zakoupit limitovaný počet vstupenek v hodnotě 590 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám