Hlavní obsah

Aristokratka pod palbou lásky nezklame

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je možná zbytečné konstatovat, že napsat dobrý humoristický román je úkol počertech přetěžký. Takový, který by pobavil, rozesmál a nesklouzával do trapnosti či vulgarity laciných vtípků.

Foto: Jan Handrejch , Právo

Evžen Boček nasměroval Aristokratku pod palbu lásky.

Článek

Evžen Boček, spisovatel a kastelán v jedné osobě, dar pro takový román má. Prokázal to opakovaně. Série jeho oblíbených knížek o Poslední aristokratce Marii III. Kostkové z Kostky neklesá na úrovni, je stále svěží a nápaditá. Stále jiskří příjemně nekorektním humorem, sklonem pro ironii, groteskní momenty a trefné karikatury postav.

Foto: Petr Horník, Právo

Veronika Khek Kubařová audioknihu načetla.

Taková je i nejčerstvější, a i podle děje možná poslední z řady, Aristokratka pod palbou lásky. Nedávno spatřila světlo světa i její audioknižní podoba v okouzlujícím podání Veroniky Khek Kubařové. Je to právě ona, kdo svou hereckou lehkostí a zjevným, v tomto případě slyšitelným komediálním talentem dotahuje a podtrhuje Bočkův vtipný text.

A to ať už v roli vypravěčky, tedy bezprostřední devatenáctileté aristokratky, zmítané vším tím, čím taková devatenáctiletá dívka zmítána má být, nebo při vykreslování postav dalších: lidové a vždy mírně podnapilé kuchařky, lakomého otce, zmatené Denisky či americké matky posedlé princeznou Dianou, která se nikdy nenaučila pořádně česky. A už skutečně nejde se nerozesmát, když se Kubařová pustí do parodování knížete Schwarzenberga.

Snad zbytečným momentem je několik krátkých povídek kastelána Josefa, zato třeba akce zásahové jednotky na Kostce je jednoznačný útok na bránici. A vtipné překvapení přináší i samotná pointa audioknihy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám