Hlavní obsah

Annie Lennoxová na pódiích končí. Eurythmics přesto pojedou na turné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dave Stewart z britského popového dua Eurythmics ohlásil turné své kapely. Uvedl také, že zpěvačka Annie Lennoxová na něm nebude. Rozhodla se odejít do hudebního důchodu, její místo obsadí jiní zpěváci.

Foto: Sony Music

Annie Lennoxová a Dave Stewart, tedy Eurythmics.

Článek

Nejslavnější píseň Eurythmics nazvaná Sweet Dreams (Are Made of This) letos slaví čtyřicet let od vydání. Při této příležitosti Dave Stewart naplánoval turné s hity britského dua, které nazval Eurythmics Songbook. Místo osmašedesátileté Lennoxové, která je považována za jednu z největších zpěvaček v hudební historii, se na pódiu budou střídat jiní tři zpěváci.

„Na tohle turné se těším, miluji hraní našich písní,“ napsal Stewart na sociální sítě. „Strávil jsem tisíce hodin jejich vytvářením ve studiu a měl jsem nejlepší partnerku v Annie. Ale teď řekla, že už na turné nepojede, což naprosto chápu. Já však miluji naše písně a hraní naživo, a tak jsem vybral skvělé muzikanty a tři skvělé zpěváky. Slibuji skvělou show plnou nezapomenutelných písní.“

Prozatím se ví, že Stewart vystoupí 7. listopadu na zahajovacím koncertu ve Švýcarsku. Další informace budou následovat.

Přestože skupina od roku 2005 neexistuje, párkrát se pak ještě při zvláštních příležitostech na scénu vrátila. Například aby získala finanční prostředky pro oběti požárů deštných pralesů při koncertu v New Yorku v roce 2019 nebo při vzpomínkovém koncertu na Beatles v Los Angeles v roce 2014.

Naposledy spolu Lennoxová a Stewart vystoupili před necelým rokem v Los Angeles, když byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy a při slavnostním ceremoniálu zahráli písně Would I Lie to You?, Missionary Man a Sweet Dreams (Are Made of This).

Poslední plnohodnotné turné absolvovali v roce 1999 při propagaci svého dosud posledního řadového alba Peace.

RECENZE: Annie Lennox a blues

Kultura

Na jeden koncert se vrátí duo Eurythmics. Uctí skupinu Beatles

Kultura

Reklama

Související témata:
Eurythmics

Výběr článků

Načítám