Hlavní obsah

Angelina Jolie pomalu skončí s herectvím, bude režírovat

Hollywoodská hvězda Angelina Jolie prý plánuje „po několika dalších” filmech skončit s herectvím a soustředit se výhradně na režisérskou roli. Herečka to podle agentury AFP řekla novinářům v australském Sydney, kam tento týden přijela se svým manželem Bradem Pittem na premiéru svého nového snímku Nezlomní.

Foto: Reuters

Americká herečka Angelina Jolie

Článek

Drama z druhé světové války Nezlomní, které vypráví skutečný příběh olympijského běžce Louise Zamperiniho, zajatého japonskými silami během druhé světové války, bylo natočen právě v Austrálii. Byl to druhý režisérský počin Jolie po snímku V zemi krve a medu z roku 2011, který kritiky přijaly velmi pozitivně.

Právě v režisérské roli vidí Jolie svoji budoucnost. „Zahraji si ještě v pár dalších filmech, ale pak se s herectvím ráda rozloučím,” řekla listu Sydney Morning Herald v rozhovoru, který byl zveřejněn na internetových stránkách tohoto deníku.

„Miluji režírování, jsem jako režisérka mnohem spokojenější,“ prohlásila 39letá kráska. „Ráda projekt sleduji po celou dobu vývoje. Baví mě trávit dva roky nad nějakým tématem, dozvídat se o něm... Líbí se, že jsem nucena se toho tolik naučit a být součástí každého aspektu produkce,“ dodala.

Foto: Neil Hall, Reuters

Angelina Jolie přichází na premiéru filmu Světová válka Z.

Snímek Nezlomní popisuje osud atleta Zamperiniho, který se zúčastnil běhu na 5000 metrů na olympijských hrách v Berlíně v roce 1936, za druhé světové války ale sportovní dres vyměnil za bojový letoun. Když se jeho letadlo zřítilo v jižním Pacifiku, strávil spolu s dalším členem posádky 47 dní na člunu v oceánu, než je zatkli japonští vojáci na Marshallových ostrovech. Přes dva roky pobyl v zajateckém táboře, kde přežil mučení, a nakonec se vrátil domů.

Angelina Jolie, která se věnuje herectví od dětských let, odmítla, že by její větší zájem o režírování znamenal pohrdání herectvím či herci. „Miluji herce, miluji hereckou práci a ráda ji zviditelňuji. Dávám však přednost tomu, když v záběrech kamer nejsem já,“ vysvětlila.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám