Hlavní obsah

Aneta Langerová začne příští týden natáčet desku

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí začne ve studiu Dana Hádla na Vyžlovce vítězka soutěže Česko hledá SuperStar Aneta Langerová natáčet debutové album. Mělo by se na něm objevit 15 písní, většinou od zahraničních autorů. V tuto chvíli se dokončuje výběr českých textů.

Foto: Jana Matějíková

Prokurista společnosti Slezan J. Karásek a primátor M. Pobucký u objektu bývalé textilní školy.

Článek

Podle čeho jste vybírala písničky, která budete nahrávat na své debutové album?

V první řadě jsem chtěla, aby v sobě každá měla vlastní kouzlo. Rockový směr, kterým se chci vydat, byl jasný. Vybírala jsem i podle toho, jak mi nabízené skladby padaly do ucha. Která mě chytla, na tu jsem ukázala. Ale předcházela tomu spousta tzv. předvýběrů. Slyšela jsem nějakých padesát písní. Ty, které mi zůstaly v hlavě, půjdou na desku.

Jaký bude na desce poměr svižných písniček a balad?

V tuto chvíli převažují rychlejší skladby, ale protože mám rockové balady velmi ráda, budou na desce také hojně zastoupeny. Jsem přesvědčena, že tři nebo čtyři balady, které nahrajeme, budou mít mezi ostatními své pevné místo.

Dostala jste nabídku vystoupit v neděli v předprogramu pražského koncertu zpěvačky Pink. Nevystoupíte však. Proč?

Má to víc důvodů. Hlavně nemám hotový repertoár a nechci vystupovat s něčím, co je nepřipravené. Měla jsem zpívat pět nebo šest písní, a na to zatím nemám. Říkala jsem si, že kdo si počká, ten se dočká. Jdu se samozřejmě na její koncert podívat, ale jen jako divák.

Pokud se k tomu stavíte takhle, určitě jste odmítla celou řadu zajímavých nabídek.

To je pravda, a někdy mě to bolelo u srdíčka, jak byly lákavé. Uklidňuji se tím, že čím déle budu čekat, tím víc se budu těšit a pak to bude stát opravdu zato.

Celý rozhovor bude otištěn v sobotním Právu

Anketa

Zajímá vás deska Anety Langerové?
Ano
72,2 %
Ne
27,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1009 čtenářů.

Fakta o albu Anety Langerové

Ze široké nabídky domácích i zahraničních skladeb vybrala Aneta Langerová patnáct. Většinu tvoří původní skladby zahraničních autorů, především ze Skandinávie, Anglie a Holandska. Z domácích byly dosud vybrány písně Oskara Petra a dvojice František Táborský - Tomáš Roreček.

V současné době probíhá výběr českých textů. Mezi přispěvateli jsou Gábina Osvaldová, Filip Horáček, Pavel Žižka, Robert Nebřenský a  Pavla Milcová.

Deska se bude natáčet ve studiu Dana Hádla na Vyžlovce. Studiovými hráči budou jazzový kytarista Peter Binder, baskytarista Jan Jakubec a bubeník Tomáš Brožek.

Na výsledný zvuk nahrávky bude dohlížet Ivan Král.

(jaš)

Reklama

Výběr článků

Načítám