Hlavní obsah

Afro-Cuban All Stars vystoupí v Bechyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BECHYNĚ

V pátek a v sobotu se v parku Bechyňského zámku uskuteční druhý ročník jazzového festivalu Jazzfe. Jeho hlavní hvězdou je sedmnáctičlenná kubánská skupina Afro -Cuban All Stars, kterou dal dohromady hráč na tres Juan de Marcos Gonzalez a v níž působí vynikající kubánští muzikanti.

Foto: Jiří Smutný

Moravská zemská knihovna v Kounicově ulici

Článek

Poprvé se sešli v polovině devadesátých let při natáčení alba A toda Cuba le gusta. Mezi padesátkou zúčastněných muzikantů se objevily i hvězdy známé z Buena Vista Social Clubu Ruben Gonzalez, Omara Portuondo a Ibrahim Ferrer, který nedávno vystoupil v Praze. Soubor je na turné k druhému album Destiato, diferente

Před Kubánci se představí švýcarské duo Silvana Zingga, které se v obsazení piano a bicí  věnuje boogie woogie.

Tuzemští účastníci

Sobota bude patřit v tuzemsku působícím souborům. Zahraniční muzikanti s bluesovými kořeny hrají i v souboru Jana Kořínka Groove, soustředil je okolo sebe americký kytarista Rennie Trossman. Zpěvačka Yvonne Sanchez se skupinou Brazilian Mood čerpá z bossanovy.  Dan Bárta s Illustratosphere se pohybuje na pomezí atmosférického rocku a elektrického jazzu. Tradičnější podoby jazzu přinese soubor Mike Hurryup and His Boys, který vede swingový basista Michal Pospíšil. Festivalem provází Jana Koubková, která sama vystoupí na úvod se svým EU Bandem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám