Hlavní obsah

Afričané na Tanci Praha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na festivalu Tanec Praha vystupuje ve čtvrtek a v pátek v Ponci skupina Kongo-Ba-Teria z Burkiny Faso. Uvede představení Bratři bez náhrobků, se kterým slavila v Bruselu úspěchy na festivalu současné africké taneční tvorby Africalia.

Foto: OZC Zlaté jablko

Březnový Night shopping přilákal davy návštěvníků.

Článek

Choreograf Souleymane Badolo poodkryl jeho téma: "Vzniklo při příležitosti oslav 150. výročí zrušení otroctví. Jako umělci a Afričané připomínáme naše soukmenovce odvlečené do otroctví, kteří neměli právo na tradiční pohřební ceremonii. Ale neobracíme se jen k minulosti, také připomínáme situaci mnohých Afričanů, jejichž život určují válečné konflikty, s nimiž nemají nic společného."

Vysvětlil také, co mu dala studia evropských technik. "Jako většina lidí v Burkině Faso jsem začínal s tradičními africkými tanci. Evropští a američtí choreografové mě seznámili s novými přístupy, takže jsem mohl přemýšlet o novém pohledu na tanec. Po studiích v Itálii jsem však pochopil, že nemohu tančit jako Evropan. Většina evropských tanečníků má základy v klasickém tréninku, který mi chybí. A tak se snažím vyvažovat obě pojetí."

Související témata:

Související články

Izraelská Batsheva se vrací na Tanec Praha

Největší taneční událost roku - 16. ročník festivalu Tanec Praha, začíná dnes v žižkovském divadle Ponec dětským odpolednem. Během celého června pak mají...

Tanec Praha pošestnácté

Již pošestnácté se koná festival Tanec Praha. I tentokrát nabídne řadu výjimečných zážitků. To platí především o závěrečném Decathlonu izraelské Batshevy....

Výběr článků

Načítám