Hlavní obsah

24 hodin má šanci na cenu Emmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Kiefer Sutherland a seriál 24 hodin americké televizní stanice Fox mají šanci získat 18. září prestižní americkou televizní cenu Emmy. Členové Americké akademie televizních věd a umění ve čtvrtek vyhlásili v Los Angeles nominace.

Článek

Kiefer Sutherland, osmatřicetiletý syn známého amerického herce Donalda Sutherlanda, byl nominován za hlavní roli agenta Jacka Bauera. Titul 24 hodin se bude ucházet o Emmy za nejlepší dramatický seriál.

Americké publikum drží seriál u obrazovek už čtvrtou sezónu. Akční thriller přinesl na jaře roku 2002 na americký televizní trh novinku - jeho příběh se odehrával v reálném čase a v jediném dni. Po velkém úspěchu první řady se televize Fox rozhodla natočit další.

Napínavý příběh se líbil i kritikům: posbíral deset nominací na televizní cenu Emmy, dvě nominace na Zlatý glóbus a dvě nominace na cenu Amerických televizních kritiků. Líbil se scénář, kamera i Sutherland, který pak za svou první televizní roli získal Zlatý glóbus. Seriál znají i čeští diváci. Nova jej koupila loni na jaře, nyní vysílá premiéru už třetí série.

Hlavními favority letošních Emmy jsou však mezi seriály podle počtu nominací čerstvý titul americké televizní stanice ABC Zoufalé hospodyňky o životě na předměstí a starý sitcom Will & Grace. Oba jsou nominovány v patnácti kategoriích a mají namířeno k ocenění za nejlepší komedii.

Největší počet nominací patří však dvěma filmům z dílny společnosti HBO - Život a smrt Petera Sellerse, který měl na počátku roku premiéru i v českých kinech, a Warm Springs (Horké prameny). Každý aspiruje na šestnáct cen. Pořady HBO se celkem ucházejí o 93 ocenění, což je největší počet nominací, jaký připadl letos na jednotlivou společnost.

Související témata:

Výběr článků

Načítám