Hlavní obsah

Zvířata řvala hlady. Chovatelka z Trutnovska neměla na krmení, hrozí jí až pět let

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Chovatelce hospodářských zvířat z Hostinného na Trutnovsku hrozí za úhyn jedné krávy, jalovice, kozy, dvojice prasat a několika kusů drůbeže až pětiletý trest. Vyšetřoval nyní předal spis státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby.

Foto: Policie ČR

Podvyživená zvířata v pronajatém kravíně.

Článek

Žena obviněná z týrání zvířat minimálně od loňského listopadu drasticky omezovala jejich výživu. Dobytek navíc chovala v naprosto nevhodných podmínkách bývalého kravína.

„Zcela vědomě zvířatům nezajistila pravidelný přísun krmiva i vody a také vyhovující životní podmínky. Roli zřejmě sehrála špatná finanční situace 36leté chovatelky, která neměla na krmení,“ přiblížil policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Principál cirkusu Humberto: U nás žádné týrání zvířat neprobíhá. Ani s nimi nekšeftujeme

Styl

Zvířata řvoucí hlady neušla pozornosti lidí v sousedství kravína. „Podle výsledku pitvy byla příčinou smrti zvířat dehydratace a vyhladovění s následným akutním selháním srdce,“ doplnil Vincenc.

Kromě uhynulých zvířat našli inspektoři z veterinární správy v chovatelkou pronajatém objektu kravína další zvířata v zuboženém stavu – šlo o podvyživenou kozu, trojici prasat, husu a psa.

„Prasata musela být utracena, pes byl darován náhradnímu chovateli a kozu se podařilo vyřešit s pomocí starosty Hostinného,“ upřesnil ředitel královéhradecké krajské veterinární správy Aleš Hantsch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám