Hlavní obsah

Zuřivý muž poštval na souseda psa

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Statného kokršpaněla poslal na svého souseda 40letý muž z Jamartic u Rýmařova (okres Bruntál). Pes pokousal muže do stehna a způsobil mu zranění s dobou léčení téměř dva týdny.

Foto: Valašská společnost historických kolejových vozidel
Článek

K incidentu došlo sice už v červnu, ale teprve v minulých dnech bylo vyšetřování ukončeno sdělením obvinění z ublížení na zdraví a také výtržnictví, protože k události došlo před očima několika náhodných svědků.

Vzduchem létal i hrnec

"Obviněný se nejprve se sousedem pohádal a potom ho napadl i fyzicky. Chytil ho pod krkem, udeřil ho pěstí do obličeje a hodil po něm také hrnec. Vzápětí otevřel branku v oplocení a vypustil psa, kterému dal povel. Kokršpaněl uposlechl a zakousl se poškozenému do nohy," popsala dramatickou událost mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová.

Poslední případ, kdy útočník poštval na svou oběť psa, šetřila severomoravská policie letos v lednu. Případ ze Svatoňovic na Opavsku skončil bohužel tragicky - napadený muž zraněním podlehl. Německý ovčák ho totiž napadal minimálně po dobu deseti minut a způsobil mu vážná poranění po celém těle. Majitel psa, který těžce zraněnému kamarádovi nepomohl, byl v červenci odsouzen za trestný čin vraždy na osm a půl roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám