Hlavní obsah

Zuřivec zdemoloval záchody na urgentním příjmu nemocnice v Pelhřimově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bleskovou asistenci policie si v noci na sobotu vyžádal incident v prostorách urgentního příjmu pelhřimovské nemocnice. Agresivní muž tam zcela zdemoloval toalety, informovala v úterý nemocnice.

Foto: Nemocnice Pelhřimov

Poškozené toalety

Článek

Podle informací, které se Právu podařilo získat, se půlnoční příchozí bez žádosti o ošetření nejdříve pustil do poškozování plastových sedadel v čekárně. Odtud byl personálem vykázán, vzápětí se mu ale podařilo proklouznout do interiéru znovu a svoji agresi si začal vybíjet na pánských záchodcích u chirurgických ambulancí.

Foto: Nemocnice Pelhřimov

Poškozené toalety

„Poškodil vybavení pánských toalet a svým jednáním způsobil předběžně vyčíslenou škodu přes třicet tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Michaela Lébrová výsledek dění, trvajícího jen několik minut do příjezdu policie.

Jak doplnila, 34letý muž z Táborska přitom neměl pozitivní test ani na alkohol, ani na drogy; byl však ve špatném psychickém stavu. „Proto byl za asistence policie sanitním vozem převezen do jihlavského zdravotnického zařízení,“ dodala.

Policie věc šetří pro podezření z trestného činu poškozování cizí věci.

Foto: Nemocnice Pelhřimov

Poškozené toalety

V samotné pelhřimovské nemocnici nemá tento incident obdoby. „Jde o nepříjemnou situaci, která nám připomíná, jak důležité je mít v nemocnici vytvořeny mechanismy pro řešení podobných incidentů a zajišťovat bezpečnost všech pacientů a personálu,“ připomněl ředitel nemocnice Jan Mlčák.

Nemocnice aktivně spolupracuje s místními bezpečnostními složkami a využívá moderní technologie pro monitorování a zabezpečení svých prostor. Kamerový dohled a alarmové systémy jsou některými z opatření, která byla zavedena pro zvýšení bezpečnosti.

Houkající sanitku zablokovali chodci na přechodu. Nechápeme, zlobí se záchranáři

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám