Hlavní obsah

Zřícený štít opravovaného domu na Chrudimsku zavalil muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rosice

Jeden zavalený člověk a druhý zraněný lehce. Taková je bilance pádu části domu v Rosicích u Chrasti na Chrudimsku. Záchranáři na místo vyráželi v pátek, jednačtyřicet minut po poledni. Dělníky, kteří tu pracovali, zranila suť ze štítu v prvním nadzemním podlaží.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

„Jedna osoba pro vyproštění vyvázla jen s povrchovými oděrkami. Druhého muže převáží sanitka na chirurgické oddělení Chrudimské nemocnice s podezřením na středně závažná zranění,“ uvedla pro Novinky mluvčí zdravotnických záchranářů Alena Kisiala s tím, že na místo vyrazily hned tři pozemní posádky a vrtulník z Královéhradeckého kraje, ten ale nakonec zasahovat nemusel a prázdný se vrátil zpět.

Na místě zasahovaly také čtyři jednotky hasičů, tři dobrovolní a profesionální hasiči z Vysokého Mýta.

Na domě prováděla stavební firma opravy. „Pohybovali se tu tři zaměstnanci, postiženi ale byli jen dva. Ve chvíli, když se vyvrátil štít, jeden stihl uskočit, takže byl zraněn jen povrchově, lehce. Druhého to částečně zavalilo. Zpoza suti ho dostali kolegové spolu s hasiči z místní jednotky, kteří byli na místě jako první,“ doplnil tiskový mluvčí hasičů Jakub Mačát. Povolán byl podle něho i kynolog, ale než dorazil, byli již zranění v péči záchranářů.

Dělník byl dvě hodiny zavalený ve výkopu, vytáhla ho hydraulická ruka

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám