Hlavní obsah

Zraněný zloděj mědi si zavolal na střechu záchranku, do Prahy ho transportoval vrtulník

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Pětatřicetiletý muž vylezl v neděli dopoledne na střechu domu v Trutnově, kde chtěl krást měď. Byl ovšem natolik neopatrný, že se popálil a nedokázal slézt dolů, musel si proto zavolat o pomoc hasiče a policisty. Nakonec ho vrtulník převezl na popáleninové centrum do Prahy.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Záchranáři poskytují první pomoc zraněnému muži

Článek

„Pět minut před polednem zavolal na operační středisko trutnovské policie 35letý muž, s tím že je na střeše elektrárny v Poříčí, že má křeče a nemůže se dostat dolů. Žádal policisty o pomoc,“ informovala Novinky mluvčí policie Ivana Ježková.

„Operačnímu důstojníkovi se muž do telefonu navíc přiznal, že na střechu vylezl, protože chtěl krást měď,“ podotkla mluvčí.

Muž zalarmoval celý záchranný systém. Byl dezorientovaný a tam, kde uváděl, se nenacházel, rozjelo se okamžitě pátrání. Policisté měli také podezření, že muž je silně dehydratovaný, a proto vyjela i záchranná služba. Aby záchranné složky určily přesné místo, kde se muž nacházel, zapnula hlídka sirénu na autě, aby uvízlý zloděj operačního informoval, zda něco uslyší.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Záchranáři odvážejí zraněného zloděje

Nešťastníka našli na střeše továrny bývalého Texlenu v Libči a lékař následně zjistil, že muž utrpěl popáleniny na 20 procentech těla. Vrtulník ho převezl do popáleninového centra v Praze. Zranění si způsobil sám, když lezl na střechu okolo trafostanice a přitom došlo k elektrickému výboji.

„Celá akce byla ukončena zhruba za dvě hodiny. Zda budou policisté zahajovat úkony v trestním řízení pro podezření z trestného činu krádeže, ukáže až další vyšetřování,“ doplnila Ježková.

Reklama

Výběr článků

Načítám