Hlavní obsah

Zraněného chlapce pohodil v lese, u soudu se styděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Před Krajským soudem v Brně se snažil v úterý omluvit své jednání pětatřicetiletý Petr Neisser. Ten loni v listopadu srazil v Kunštátě na Blanensku patnáctiletého chlapce. Zraněného ho pak odvezl do lesa, kde ho bez pomoci zanechal. Chlapec byl vážně zraněn a málem zemřel. Muži hrozí až patnáctiletý trest.

Článek

"Cítím hlubokou vinu a hluboké zklamání nad svým jednáním. Stydím se za své chování," řekl Neisser při zahájení procesu. V něm vypovídal také zraněný chlapec, který je v domácím léčení. Nevadí mu prý, že jej Neisser srazil. O tom, jak je zraněný sám v temném lese a pomoc nepřichází, se mu ale dosud často v noci zdá.

Událost se odehrála 17. listopadu. Chlapec hrál s kamarády v Kunštátě fotbal. Vypil několik piv a v noci šel na sraz s bratrem. Cestou ho však srazila škodovka, kterou řídil právě Neisser. [celá zpráva]

Tělo sraženého mladíka rozbilo přední sklo, převalilo se přes střechu a zadním sklem spadlo do kufru. Školák utrpěl vážná poranění. Měl zlomené nohy, otřes mozku a řadu pohmožděnin.

Neisser i jeho přítelkyně, která s ním jela ve vozidle, tvrdí, že o zraněném chlapci v kufru neměli ponětí. S tímto živým nákladem dojeli až do domku v Lysicích. "Nebyl jsem schopen racionálně myslet," uvedl. Chlapce podle svých slov odvezl asi 1,5 kilometru od domu, kde jej nechal v lese několik metrů od silnice. Pokládal jej prý za mrtvého.

Reklama

Související témata:

Související články

Soudce vzal nebezpečného řidiče do vazby

Z policejní cely přímo do brněnské věznice odvezla v sobotu před polednem policejní eskorta 35letého Petra Neissara z Lysic na Blanensku, kterého vzal soudce...

Výběr článků

Načítám