Hlavní obsah

Zpitý cyklista se o kolo už jen opíral, přejít silnici v Hradci ani tak nezvládl

– Hradec Králové
Novinky, kub

Pokuta ve správním řízení až 50 tisíc korun hrozí 51letému muži, kterého kolemjdoucí sbírali ze silnice u obchodního centra v Hradci Králové. Tu muž křižoval opřený o kolo, ale kvůli těžké opilosti cestu nezvládl a spadl. Policisté muži naměřili přes tři promile, přičemž opakovaná dechová zkouška ukázala stoupající promile. Nehodu a pomoc duchapřítomných kolemjdoucích zaznamenala bezpečnostní kamera.

Cyklistu zmohl v Hradci Králové alkoholVideo: Policie ČR

 
Článek

Policii volali v pondělí krátce po poledni záchranáři z Puškinovy ulice, kam je svědci přivolali kvůli pádu člověka z kola. Na frekventované silnici u obchodního centra ležel muž s bicyklem, se kterým se složil vedle zaparkovaného auta.

„Policisté provedli u 51letého muže dechovou zkoušku s výsledkem 3,69 promile alkoholu v dechu a druhou s 3,74 promile,” informoval ve čtvrtek o případu mluvčí policie Miroslav Mervart.

Vtipálek trollil hradeckou policii. U cyklostezky narafičil dvakrát slaměného panáka

Krimi

Podle policie se nehoda obešla bez zranění, muže si ale vzhledem k tomu, jak byl omámený alkoholem, i tak převzali zdravotníci.

Co nehodě předcházelo, odhalil záznam bezpečnostních kamer, jehož část policie rovněž zveřejnila.

Foto: Policie ČR

Opilý cyklista se skácel na silnici v Hradci Králové, jako první se o něj postarali kolemjdoucí

„Muž nejprve nasedl na chodníku na kolo, vrávoravou a přerušovanou jízdou ohrožoval zdejší chodce, poté sesedl a kolo vedl,” popsal mluvčí.

Na záznamu je pak vidět, jak se muž při křižování silnice zastavil a pak se i s kolem opíral o auto. Zprvu mohla situace dělat dojem, že se chystal dostat do svého auta, vzápětí se ale ukázalo, že šlo zřejmě o poslední vzepětí sil, po kterém se sesunul i s bicyklem zády na zem.

Opilý cyklista se projížděl po ranveji v Hradci Králové, kam právě přistávalo letadlo

Krimi

„Muži za jeho jednání, a to především za jízdu pod vlivem alkoholu na jízdním kole, hrozí pokuta až do výše 50 tisíc korun,” zmínil Mervart a zdůraznil, že stejně jako řidič auta ani cyklista nesmí před jízdou či v jejím průběhu užít návykové látky. V opačném případě hříšník ohrožuje kromě sebe hlavně ostatní účastníky provozu.

Foto: Policie ČR

Cyklistu zmohl v Hradci Králové alkohol

Policie ve zprávě o nehodě také pochválila kolemjdoucí, že nebyli lhostejní.

„Duchapřítomně dotyčnému pomohli. Policisté opakovaně apelují i na ostatní, aby stejně jako tomu bylo v tomto případě, neváhali pomoci. Každý je k tomu ze zákona, ale i morálně, povinen, tedy za předpokladu, že nezpůsobí nebezpečí sobě nebo někomu jinému,” upřesnil mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám