Hlavní obsah

Zoufalý křik malého chlapce se rozléhal plzeňským vnitroblokem. Policie agresora zatkla na útěku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

V péči záchranářů skončil v sobotu pozdě večer šestiletý chlapec, kterého podle informací Práva v Plzni fyzicky napadl opilý muž. Případ prověřují plzeňští kriminalisté.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

„Dítě bylo při vědomí a komunikovalo,“ uvedla pro Novinky mluvčí plzeňské krajské záchranné služby Mária Svobodová.

Podle informací Práva byl chlapec silně zakrvácený. Jeho zoufalý křik se zhruba v deset hodin večer ozýval ve vnitrobloku v  Technické ulici v Plzni.

Vzhledem k  tomu, že zranění utrpělo nezletilé dítě, nemohla záchranka zveřejnit podrobnosti k rozsahu zranění. „Převezli jsme ho k  dalšímu vyšetření do nemocnice,“ uvedla pouze mluvčí záchranky.

Agresora zadržela na útěku plzeňská městská policie. „Co se týká městských strážníků, tak ti zadrželi podezřelého muže,“ potvrdila jejich mluvčí Jana Pužmanová.

„Postarali se rovněž o poskytnutí první pomoci napadenému chlapci,“ uvedla s tím, že případ si nyní převzala republiková policie.

„Případ je v prověřování. Zjišťujeme všechny jeho okolnosti,“ uvedla plzeňská krajská mluvčí policie Dagmar Brožová. Potvrdila, že v této souvislosti byla zadržena jedna osoba. „V současné době probíhají úkony trestního řízení,“ uzavřela policejní mluvčí.

Podle informací zveřejněných na serveru Krimi Plzeň by zadrženým měl být přítel matky napadeného dítěte. „Nikdy jsem neviděla nic tak příšerného, ten muž toho malého zvedl a praštil s ním o zem, úplně jako s kusem hadru, myslela jsem, že ho chce zabít,“ sdělila serveru údajná svědkyně události.

Policie obvinila muže, který zabil v Mostě dítě, z pokusu o vraždu a usmrcení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám