Hlavní obsah

Policie obvinila muže, který zabil v Mostě dítě, z pokusu o vraždu a usmrcení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie v neděli v souvislosti se sobotním úmrtím dítěte předškolního věku v Mostě obvinila z pokusu o vraždu a z usmrcení z nedbalosti jednatřicetiletého muže. Pokusu o vraždu se podle kriminalistů dopustil při konfliktu se šestačtyřicetiletým mužem, který v té době držel dítě v náruči. Dítě při potyčce utrpělo bodnořezné zranění, jemuž na místě podlehlo. Uvedla to mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Foto: Michael Polák, Právo

V Mostě na místě incidentu vzniklo pietní místo

Článek

Policie navrhuje poslat obviněného do vazby. „Vyšetřovatel podá státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vazby, o němž bude rozhodnuto v následujících dnech,“ uvedla Glogovská.

Podle ní obviněný muž zaútočil na staršího muže s úmyslem ho zavraždit. Přitom ale zasáhl dítě, které zemřelo.

Druhého z mužů policisté propustí na svobodu, i jemu ale hrozí obvinění z trestného činu. „Jeho jednání bude řešeno až následně, právní kvalifikace zatím stanovena nebyla,“ dodala Glogovská.

Na místě incidentu vzniklo pietní místoVideo: Michael Polák, Právo

Podle Blesku byl chlapec v náručí svého otce, s nímž jeho matka už nežila. V sobotu si ale pro syna přišel. Zaútočit na něj měl její přítel.

Podle místních obyvatel byl útočníkem drogově závislý muž. „Znali jsme toho, co zaútočil, i maminku dítěte,“ řekla Právu mladá žena, která postávala u pietního místa, jež místní obyvatelé utvořili.

Útočník podle ní býval hodným klukem. „Pak se ale zbláznil do drog. Toulal se tu, chodil vyfetovaný. A včera v tom určitě hrály roli zase drogy. Kdyby byl normální, tak by to neudělal,“ myslí si žena.

Dítě ubodané na ulici v Mostě se stalo obětí incidentu mezi dvěma muži

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám