Hlavní obsah

Zneužívali postižené děti, tvrdil muž z Ostravska. Obvinění bylo křivé

Novinky, kub
Ostrava

Policie v Ostravě obvinila 43letého muže podezřelého z křivého obvinění dvou pracovníků zařízení, které poskytuje péči dětem se speciálními vzdělávacími potřebami. Obviněný podle kriminalistů posílal na jeden úřad tvrzení, že dotyční děti různě zneužívali, mimo jiné sexuálně. Tvrzení se ale nepotvrdilo.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

O jakou výchovnou instituci se jednalo, policie neupřesnila, vzhledem k povaze případu nelze ani sdělit, zda poškození jsou učitelé či vychovatelé nebo jsou v jiné pozici. Policie hovoří o „dvou osobách ze zařízení poskytujícího péči dětem se specifickými potřebami výchovnými i vzdělávacími”. Zákon takto označuje různé výchovné instituce a organizace, které se věnují dětem s postižením nebo problémy se vzděláváním.

Obviněný měl posílat mailem nařčení státní instituci, které popisoval různé praktiky, včetně sexuálních, které podle jeho tvrzení pracovníci prováděli na dětech. Jaké instituci podezřelý muž psal, policie rovněž neupřesnila.

„Kriminalisté obvinili 43letého muže z Ostravy. Nepravdivými informacemi, konkrétně lživými obviněními z trestných činů, vážně poškodil dvě osoby,” sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Soňa Štětínská.

Matka navedla syna, aby z otce udělal pedofila

Domácí

Policie podle ní při vyšetřování zvlášť citlivého případu dospěla k tomu, že informace šířil muž, který měl pracovní neshody právě s dvojicí poškozených.

„Ke svému jednání se doznal. Vyslechl si obvinění z přečinu křivého obvinění,” upřesnila Štětínská s tím, že muži hrozí v případě soudu až osmileté vězení.

Tvrzení muže byla podle ní závažná a oba nařčené vážně poškodila v zaměstnání i soukromém životě. „Měla dopad rovněž na chod celé organizace,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám