Hlavní obsah

Znásilnil bratrance a dvě batolata, jedno nechal u silnice. Soud mu potvrdil 17 let

Novinky, bad
Praha

Za znásilnění svého bratrance, dvou batolat a pokus o vraždu jednoho z nich si devětadvacetiletý muž z Havlíčkobrodska odsedí sedmnáct let ve vězení. Trest, který v březnu dostal od královéhradeckého soudu, mu v úterý potvrdil pražský vrchní soud. Sestřenice obžalovaného v březnu obdržela šestiletý trest, který přijala.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vrchní soud se ztotožňuje se závěry nalézacího soudu,“ uvedl předseda odvolacího senátu Martin Zelenka. „Zůstává nezpochybnitelným a nesporným, že pachatelem projednávané trestné činnosti byl obžalovaný,“ dodal. Výše trestu je s ohledem na množství trestných činů a dobu jejich páchání podle něj přiměřená. Muž byl odsouzen za znásilnění, únos, pokus o vraždu, výrobu a přechovávání dětské pornografie a další činy.

Muž nejprve v létě 2007 a na přelomu let 2010 a 2011 na Havlíčkobrodsku dvakrát znásilnil svého bratrance, kterému bylo při prvním činu sotva deset let. Muž ho odvezl na posed a začal masturbovat, následně po mladém chlapci žádal totéž. V podstatě stejná situace se opakovala o tři roky později, jen místo posedu byli u obžalovaného v autě.

U soudu obžalovaný tyto skutky popíral, šlo prý o křivé obvinění. Soudy ale vzhledem ke konzistentním výpovědím chlapce nepřesvědčil. „Přes absenci doznání je obžalovaný usvědčován výpovědí poškozeného,“ konstatoval Zelenka s tím, že chlapec vypovídal v zásadních bodech stejně.

Dívenku unesl z postýlky

Ještě dál odsouzený zašel v květnu 2012, kdy z rodinného domu unesl a znásilnil osmnáctiměsíční dívenku. Muž odešel se spoluobžalovanou sestřenicí z místní diskotéky, přelezl plot, dostal se do domu a spící batole vytáhl z postýlky. Na nedaleké louce se pak o něj za asistence spoluobžalované třel genitáliemi.

Po nějaké době toho zanechal a sestřenici řekl, že dívenku vrátí domů. Když ale žena odešla, tak muž batole – aby zabránil prozrazení, že je unesl a znásilnil – odložil na trávu u hlavní silnice poblíž zavřené benzínky asi půl kilometru od domu, ze kterého je unesl. Vzhledem k tomu, že bylo tehdy lehce přes sedm stupňů Celsia, mohlo dojít k jeho podchlazení. Vyšetřovatelé muže proto obvinili z pokusu o vraždu, protože si musel být vědom, že holčička není schopná trefit domů a mohlo během noci dojít k její smrti. Díky šťastné náhodě dívenku asi po půl hodině objevily dvě dívky vracející se z diskotéky.

Obžalovaný u soudu pouze přiznal, že vlezl do domu a dívenku odnesl. Údajně proto, aby upozornil na nedostatečnou péči její matky a tímto ji potrestal. Tvrdil také, že batole měla po celou dobu u sebe spoluobžalovaná, která je pak měla odnést zpátky domů. Soudy mu to ale neuvěřily.

Půjčila syna za pět set

Před dvěma lety také muži poskytla spoluobžalovaná svého jedenapůlročního syna k sexuálním hrátkám za 500 korun, které mu dlužila. Nedlouho poté znovu, tentokrát za tisícovku. A k dovršení všeho žena svého syna nafotila nahého a poslala je obžalovanému bratranci přes Facebook. Muž je pak nabízel na internetu ke směně.

Ke znásilnění malého chlapečka i nafocení fotek se dvojice přiznala. Třiadvacetiletá sestřenice obžalovaného dostala šestiletý trest, který přijala. Muž bude muset mimo odpykání trestu také podstoupit sexuologické léčení ústavní formou. Podle znalců není pedofil, zjistili u něj formu sexuální deviace, tzv. neúplnou sexualitu s fetišistickými sklony.

Reklama

Výběr článků

Načítám