Hlavní obsah

Znásilnění dcery otec před soudem popřel

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LETOVICE

Pohlavní zneužívání, znásilnění, bití a ohrožování mravní výchovy dcery jsou zločiny, ze kterých ve středu u Krajského soudu v Brně obžaloval státní zástupce 48letého Eduarda Sobotku z Letovic na Blanensku. Muž tvrdí, že si dcera všechno vymyslela.

Článek

Zločinů se podle obžaloby dopustil už v letech 1995 až 1999 na své tehdy nezletilé dceři. K policii se případ dostal až později, kdy se dívka svěřila několika lidem.

"V září až říjnu 1997 v rodinném domku ve Velké Bíteši vzal svoji 14letou dceru do sklepa pro brambory. Tam zamknul, svlékl ji proti její vůli a vykonal na ní soulož. V letech 1995 až 1998 v opilosti dceru osahával přes oděv a také ji nutil sledovat, jak se s manželkou miluje. Když to dcera v srpnu 1999 napsala své matce, tak ji zbil a vyhrožoval s nožem na hrudníku zabitím," uvedl státní zástupce Zdeněk Kasal.

Podle obžaloby se takto Sobotka choval ke své dceři jen v době, kdy byl opilý a neovládal se. Pokud byl střízlivý, což bylo pouze v době, kdy neměl peníze na alkohol, byl normální otec, který se o děti postaral, uvařil jim a s těmi nejmenšími si i hrál.

Obžalovaný: lže, protože jsem ji nutil učit se

Eduard Sobotka před soudem popřel, že by se někdy na své dceři něčeho podobného dopustil. Uvedl, že ji měl rád a nikdy by jí neublížil. Také řekl, že neví, proč by si něco takového jeho dcera vymyslela, jedině snad proto, že ji nutil do učení a nechtěl, aby se stýkala se svou biologickou matkou, která se o ni nestarala.

"Já jsem holce nic neudělal, jen jsem chtěl, aby chodila do školy a nestýkala se se svou pravou matkou, protože se o ni starala moje nová manželka, která jí dala první poslední a měla ji ráda. Myslím si, že ji její pravá matka, která často střídala chlapy, navedla proti mě. Vždyť holka celou dobu žila u mě a až teď, kdy je vdaná, tak žije jinde," vypověděl Sobotka.

Podle dcery byl perverzní alkoholik 

Jeho dceři je dnes již 22 let a před soudem odmítla proti svému otci svědčit. Do policejního protokolu při vyšetřování uvedla, že ji otec často osahával, nutil k sexu a bil. Podle ní byl otec alkoholik, který se jen na čas dokázal alkoholu vzdát a pak s ním bylo snadné žít. Jinak byl podle ní agresívní a bil ji i ostatní děti.

"Stalo se i to, že když byli bráchově malí, tak využíval toho, že se koupou a běhají po bytě nazí. Hrál si s jejich přirozeními, což se mě nezdálo normální. Pak také osahával mě i moji druhou sestru, se kterou nás jednou nutil sledovat, jak se s manželkou milují a moje setra jim musela svítit baterkou," vypověděla policii dcera obžalovaného, která má dnes své dítě a žije s manželem v Brně.

Soud bude pokračovat dalšími výslechy svědků a znalců, kteří by měli dát odpověď na to, zda má pravdu obžalovaný nebo jeho dcera. Pokud se mu podaří vinu prokázat, může skončit ve vězení až na 12 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám