Hlavní obsah

Zmlátil kamaráda a odešel, druhý den ho našel mrtvého. Nyní dostal šest let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na šest let do věznice s ostrahou odsoudil Krajský soud v Hradci Králové 41letého Wojciecha Sebastiana Wolanina z Broumova za těžké ublížení na zdraví. Když loni v červnu přišel pomoci známému s rekonstrukcí koupelny, skončila přátelská výpomoc hádkou a napadením. Poškozeného zmlátil a z bytu odešel. Když se druhý den vrátil pro své nářadí, byl jeho kamarád už mrtvý.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Původně Wolaninovi hrozil trest až 16 let vězení. „Soud přihlédl k možné resocializaci obžalovaného, jeho upřímné lítosti i rodinnému zázemí,“ uvedl předseda senátu Luboš Sovák ve stručném komentáři vyneseného trestu.

Muž prý chtěl pomoci partnerce poškozeného, který byl alkoholik, ale jeho zásah byl nepřiměřený. Incident totiž odstartoval sám poškozený, který se slovně pustil do své družky, a Wolanin ji začal bránit.

U hradeckého soudu obžalovaný vinu přiznal. „Je mi to velmi líto. Nechtěl jsem mu ublížit. Byli jsme přátelé,“ uvedl Wolanin. Zřejmě to byl alkohol, který muže ovlivnil, že neznal míru.

Kamaráda nejprve udeřil pěstí do obličeje. Pak ho srazil na zem, a ten se při pádu ještě udeřil hlavou o zeď. Následně ho vytlačil do obývacího pokoje, kde ho znovu napadl. Ležícího ho tam nechal bez pomoci a i s ženou odešli z bytu.

„Bezprostřední příčinou smrti byl otok a útlak mozku,“ uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová. Jen popis těchto zranění přitom tvořily dvě třetiny obžaloby.

Brutálně zavraždil otce. Není dne, abych si na něj nevzpomněl, tvrdil u soudu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám