Hlavní obsah

Zmatený senior ujel hlídce od kontroly. Policisté použili zastavovací pásy

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Policejní hlídka musela v noci na úterý pronásledovat německého seniora, který kličkoval v Mercedesu A 170 po silnici ve směru od Kaplice na Hubenov. Nezastavil ho ani policejní zátaras. Nakonec se ukázalo, že byl zmatený a myslel si, že je v Německu, skončil v rukou zdravotníků.

Foto: Policie ČR

Řidič si myslel, že je v Německu.

Článek

Právo o případu informoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. Hlídka auto nejprve zastavila. „Na výzvu k předložení dokladů nikterak nereagoval, německy uvedl, že musí jet pryč, a začal z místa kontroly odjíždět. Hlídka jej začala pronásledovat, výzvy nerespektoval a pokračoval v jízdě k železničnímu přejezdu Kaplice-nádraží,“ popsal pronásledování Bajcura.

Pronásledovaný motorkář tvrdil, že nejel. Pravdu zjistil policejní pes

Krimi

Zmínil, že řidič náhle odbočil vpravo na Mirkovice a pokračoval na Český Krumlov. „Nejprve byl vystavěn policejní zátaras u obce Mirkovice, ale řidič jím bez úhony projel a pokračoval na Krumlov. Proto policisté řidiče předjeli a před městem rozvinuli zastavovací pás, který propíchl všechny pneumatiky,“ upozornil mluvčí s tím, že policisté pak mohli muže předjet a zastavit.

Pronásledovaného řidiče zradilo v Brně auto

Krimi

Šetřením zjistili, že 76letý muž byl zcela zmatený místem a časem, domníval se, že je v Německu, proto ho předali do péče zdravotníků místní nemocnice. Testy ukázaly, že řidič nebyl pod vlivem drog ani alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám