Hlavní obsah

Zmatenému cizinci naúčtoval taxikář v Praze 1550 korun za 300 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezmála 1550 korun za 300 metrů jízdy si chtěl naúčtovat pražský taxikář. Spatřil však hlídku strážníků, rychle nastartoval a odjel. Zákazník tak jel nakonec zadarmo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Strážníci příběh popsali na Facebooku s tím, že hlídka projížděla Celetnou ulicí, když spatřila jim známého taxikáře. Řidič si chtěl vzít peníze od zákazníka, ale jak je spatřil, skočil do auta a zmizel. Cizinec tam zůstal stát s penězi v ruce.

Strážníci proto vyrazili, aby se zeptali, co se stalo. „Na náměstí Republiky přijel tramvají. Pokoj si zarezervoval v hotelu v Celetné ulici. Jenže zvolil špatný směr a došel do ulice V Celnici. V domnění, že je tam, kde má být, hledá hotel. V tu chvíli přijíždí na scénu zachránce se svým luxusním Mercedes Benz Exclusive a nabízí mu své služby,“ uvedli strážníci.

Zákazníka taxikář zavezl na roh ulic Celetná a Rybná, což je asi 300 metrů. Na taxametru měl dle strážníků částku 125 Kč, když se cizinec zeptal, kolik taxikář chce, odpověděl, že 1 250 Kč. Muž však měl jen eura, a tak si taxikář pohotově řekl o 65 eur (asi 1550 korun).

„Zdálo se mu to sice dost, ale byl sám, v cizím městě, na ulici v noci taky nic moc, řidič je od pohledu takový „příjemný a poctivý “ chlapík…, tak mu zaplatí, co po něm chce,“ vylíčili strážníci. Poté však spatřil jejich auto a raději odjel bez peněz. Protože nakonec k žádnému protiprávnímu činu nedošlo, strážníci se věcí dále nezabývají.

Taxi bez řidiče srazilo v Praze chodkyni. Mladá žena zemřela

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám