Hlavní obsah

Zlomyslné ostravské sestry otravovaly tísňovou linku, v budce se střídaly jak na orloji

– Ostrava
Právo, hon

Dvě sestry v Ostravě krátce po sobě bezdůvodně zatěžovaly tísňovou linku. O případu informovali ostravští strážníci. Ti nejprve u telefonní budky dopadli 19letou dívku, která opakovaně a bezdůvodně volala na tísňovou linku. Když ji předvedli na služebnu, zlomyslný telefonát se ze stejného místa opakoval. Tentokrát šlo o její starší sestru.

Foto: Policie ČR

Operační středisko. Ilustrační foto

Článek

První žena se po příjezdu městské policie dala na útěk, ale strážníci ji dostihli.

„Po celou dobu se chovala arogantně a byla vulgární. Jelikož neuposlechla zákonné výzvy a místo prokázání totožnosti se pokusila opět o útěk, musely být použity donucovací prostředky,“ uvedl mluvčí strážníků Michael Beneš.

Žena podle něj nebyla schopna vysvětlit důvod anonymních telefonátů.

O pár hodin později na stejné místo vyjížděli strážníci znovu. Scénář byl totožný: opět mladá dívka, která podle strážníků opakovaně a zlomyslně volala na tísňovou linku.

„I tentokrát se dívka po spatření hlídky pokusila o útěk. Ukázalo se, že jde o 21letou ženu, starší sestru předchozí výtečnice. Následně se k činu přiznala. Avšak ani ona dle svých slov nevěděla, proč vlastně volala,“ dodal Beneš.

Za přestupek nyní oběma sestrám hrozí pokuta až 200 tisíc korun, případem se bude zabývat přestupkové oddělení příslušné radnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám