Hlavní obsah

Zloději v supermarketu zbili a okradli ochranku a utekli

SLANÝ

Již podruhé se ve Slaném stala velmi netradiční krádež v obchodě s potravinami. Tři zloději v diskontní prodejně Plus naložili nákupní košík plný potravin a bez zaplacení chtěli projet pokladnou. Když jim v tom chtěl zabránit pracovník bezpečnostní agentury, zbili jej, okradli a utekli.

Článek

Případem se zabývá kladenská policie, která podobný incident v tomto obchodním domě řešila v únoru. Informují o tom Deníky ve svém kladenském vydání.

"Podle našich informací byl zaměstnanec ochranky zraněn a jeho stav si vyžádá asi tři týdny pracovní neschopnosti," řekl listu mluvčí diskontních prodejen Plus David Kolář.

Podle očitého svědka události tři muži s naplněným vozíkem se zbožím za více než 3000 korun projeli pokladnou a nereagovali na volání pokladní. Muž z ochranky se za nimi rozběhl a snažil se jim zabránit v odchodu. Jeden z trojice do něj před prodejnou najel vozíkem a zbývající dva ho povalili na zem a zbili. Při útěku mu ještě stačili ukrást mobil a peněženku.

Poprvé byla krádež ještě větší

V únoru skupina asi 20 osob v obchodním domě naložila 11 nákupních vozíků potravinami, alkoholem a drogistickým zbožím a poté hromadně projela pokladnou. Protože personálu vulgárně nadávali, nechali je zaměstnanci prodejny z obavy z napadení projet. Škoda byla vyčíslena na přibližně 210 000 korun.

Vedoucí obchodního domu tehdy nahlásil krádež druhý den dopoledne. Policie vytipovala devět podezřelých, na které státní zástupce vydal souhlas se zadržením. Při domovních prohlídkách u nich byly nalezeny odcizené věci. Policie obvinila šest mužů ve věku od 20 do 30 let z krádeže ve spolupachatelství.

Podle mluvčího Koláře diskontní prodejny zavedou blíže neupřesněná opatření, která by měla podobným činům zabránit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám