Hlavní obsah

Zloději se po činu udělalo špatně, tak běžel do nemocnice, kde ho chytili

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

Velkou smůlu měl zloděj, který v úterý ukořistil mobilní telefon v jedné z krnovských prodejen. Když s ukradenou krabicí běžel po ulici, udělalo se mu nevolno. Neváhal a vběhl do nedaleké nemocnice. Tam ho zadrželi dva muži, kteří ho od prodejny pronásledovali.

Foto: Profimedia.cz

Článek

O neobvyklém případu informovala mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková. Zloděj podle ní v prodejně mobilních telefonů předstíral zájem o jeden z přístrojů. Když mu pak prodavačka začala vypisovat paragon, popadl krabici a vyběhl ven.

„Prodavačka vyběhla za ním a začala volat o pomoc, čehož si všimli dva muži, kteří pak pachatele pronásledovali až do nemocnice,“ uvedla Tušková.

Muž policistům přiznal, že do nemocnice běžel proto, že trpí vážnou nemocí a zřejmě začínal pociťovat příznaky začínajícího záchvatu. „Policisté ho poté umístili do policejní cely, kde byl stižen zřejmě epileptickým záchvatem. Přivolaný lékař ho ošetřil a shledal ho schopným umístění v cele,“ doplnila mluvčí.

Policisté také zjistili, že obviněný muž je tzv. známou firmou a že je důvodně podezřelý z dalších dvou krádeží a také z jednoho podvodu. Ve středu ho policejní komisař obvinil hned ze tří přečinů, a to z krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a také z podvodu.

Zadržený muž se ke všemu přiznal. „Důvodem jeho jednání byl nedostatek finančních prostředků, protože byl bez práce. Veškeré finance utratil pro svou potřebu. Způsobená škoda činí 51 tisíc korun,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám