Hlavní obsah

Zloději na Olomoucku autem vyrazili vstup do prodejny a odjeli se samoobslužnou pokladnou

Právo, Novinky, mhr, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Auto jako beranidlo použili ve čtvrtek v noci zloději, kteří se vloupali do objektu firmy Jezírka Banat v Hněvotíně na Olomoucku. Najeli s ním do skleněných vstupních vrat prodejny, kde ukradli automatický platební terminál s penězi. Škoda byla vyčíslena na bezmála 700 tisíc korun. Právu to v pátek řekla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloději vybourali vstup do prodejny a odvezli si pokladnuVideo: Jezírka Banat s.r.o.

 
Článek

„Přivolaní policisté na místě zjistili, že po předchozím poškození oplocení najel neznámý pachatel s největší pravděpodobností vozidlem do vstupních vrat prodejny, která poškodil. Uvnitř pak odcizil platební terminál s penězi,“ uvedla mluvčí.

Šlo o samoobslužnou elektronickou pokladnu, kde si zákazníci sami namarkovali zboží a zaplatili.

Krádeží terminálu vznikla škoda za více než 480 tisíc korun. „Převážnou část, přibližně dvě třetiny z této částky, tvoří hodnota terminálu, zbytek pak peníze v něm uložené,“ poznamenala mluvčí. Škodu na zařízení prodejny majitel vyčíslil na 200 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Zloděj najel do vrat obchodu autem.

Firma Jezírka Banat, ve které ke krádeži došlo, na svém Facebooku oznámila, že zloději přijeli Škodou Octavia Combi s rozbitými zadními světly a SPZ začínající 4M3-12. Zároveň zveřejnila také videozáznam a poprosila o pomoc při pátrání.

„Policisté se okolnostmi této krádeže zabývají. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Zlodějům hrozí v případě jeho odhalení a prokázání viny trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let,“ dodala Štrbáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám