Hlavní obsah

Zloději kradli pracovní stroje. Ukrývali je v lese pod větvemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik vozidel včetně několika pracovních strojů měla ukrást pětice mužů z různých části republiky. Škoda byla vyčíslena na dva miliony korun. Bagry a jiné stroje muži schovávali v lese pod větvemi.

Některé podezřelé zadržela zásahová jednotkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté z Prahy a Středočeského kraje vyšetřovali počínání mužů ve věku 28 až 54 let poslední tři měsíce. Podle jejich zjištění muži kradli na různých místech Středočeského kraje, většinou náhodně a příležitostně bez nějakého plánu.

Zloděj ukradl auto i s dítětem. Matce pak vynadal a pohrozil policií

Koktejl

„Muži se zaměřovali na krádeže vozidel, a to nejen osobních, ale i nákladních, a co není příliš časté, nebáli se ani tak nepřehlédnutelných vozů, jakými jsou různé pracovní stroje,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Foto: Policie ČR

Jako výjimečné ohodnotili policisté ukrytí odcizených pracovních strojů. Když pro ně neměli žádný odbyt, schovali je v lese v okolí Prahy. Zamaskovali je větvemi. Škoda na bezmála desítce aut byla vyčíslena na dva miliony korun.

Muži byli zadrženi v jeden den v Praze, Středočeském a Moravskoslezském kraji. Tři zadržela zásahová jednotka.

Čtyři muži byli obviněni z krádeže a vzati do vazby. Proti 48letému muži, který byl obviněn z legalizace výnosů z trestné činnosti, je stíhání vedeno na svobodě. Hrozí mu až šest let vězení, ostatním až osm let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám