Hlavní obsah

Zloděje ukrytého na záchodě chebského obchodu vyštěkal služební pes Cooper

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před policejním psem Cooperem neměl jedenatřicetiletý zloděj, který se v pátek v noci vloupal do jednoho z obchodů se smíšeným zbožím v Chebu, šanci se schovat ani na záchodě. Cooper jej tam totiž zcela neomylně vyštěkal. Policie zloděje, který způsobil škodu za zhruba 140 tisíc korun, i když nic neukradl, hned nato zadržela.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zloděj při pokusu dostat se do obchodu podle policie poničil opláštění střechy, skleněnou výplň okna a také například bezpečnostní dveře uvnitř objektu. „Objekt měl prohledat a nakonec se pokusit vniknout do trezoru, což se mu ale nepodařilo,“ uvedl v úterý mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva. „Při prohledávání objektu navíc svým pohybem spustil poplach,“ pokračoval mluvčí s tím, že na místo se okamžitě vydalo několik policejních hlídek včetně psovoda se služebním psem.

Policisté nejdříve zajistili bezprostřední okolí prodejny. Následně společně se psovodem a služebním psem Cooperem vstoupili do objektu. „Po postupném prohledávání rozsáhlého objektu služební pes označil štěkotem dveře od toalety,“ popisoval Kopřiva, jak pes štěkal na dveře, za kterými se skrýval zloděj. „Psovod několikrát zopakoval zákonnou výzvu, kterou muže vyzval, aby opustil svůj úkryt,“ pokračoval mluvčí, podle něhož muž po chvíli výzvu vyslyšel.

Zadržený muž z objektu nakonec nic neodcizil. „Přesto způsobil škodu téměř 140 tisíc korun,“ konstatoval Kopřiva, podle něhož chebští policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci. Muž poté putoval do vazby, v případě prokázání viny mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Zloděj na jihu Čech se v bytě osprchoval, najedl a usnul v dětském pokoji. Majitelka spala vedle

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám