Hlavní obsah

Zloděj způsobil na Brněnsku a Vyškovsku při šedesáti vloupáních škodu za dva miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Šedesát vloupání do domů, kanceláří, restaurací, škol i stavebních kontejnerů na Brněnsku a Vyškovsku s celkovou škodou dva miliony korun má podle policie na svědomí dvaatřicetiletý muž, jehož v uplynulých dnech dopadli kriminalisté.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie – ilustrační snímek

Článek

Většinu z odcizených věcí obratem pod rukou prodal. Získané peníze utratil, nemalou část za drogy. Hrozí mu až pět let vězení.

„Zloděj původně řádil především na Brněnsku. Když ale na podzim loňského roku zjistil, že jsou mu policisté v patách a mapují jeho zlodějské aktivity, zaměřil se přímo na Brno a také na Vyškovsko,“ řekl Novinkám mluvčí jihomoravské policie Bohumil Malášek.

Na zlodějské výpravy vyrážel muž sám nebo se dvěma společníky. Největší škodu způsobil v Nebovidech na Brněnsku, kde ze stavebního kontejneru odnesl nářadí a náčiní řemeslníků za čtvrt milionu korun.

Ne každá akce ale skončila podle jeho představ. Po vloupání do autobusu odstaveného v Troubsku u Brna se musel spokojit s asi pětistovkou v drobných mincích. Z jedné z brněnských restaurací si odnesl asi 3000 korun, opět ale jen v mincích.

„Muže policisté viní z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Je stíhán vazebně, jeho dva kumpáni na svobodě,“ dodal Malášek.

Při noční nehodě v Praze zemřeli dva muži, policie hledá svědky

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám