Hlavní obsah

Zloděj zavraždil na třebenické faře faráře

TŘEBENICE

Osmasedmdesátiletého faráře v Třebenicích na Litomeřicku zabil přímo na faře neznámý zloděj. Těžce zraněného kněze nalezli v sobotu v 5 hodin ráno hasiči, kteří přijeli hasit požár na faře. Pachatel faru zapálil, aby zahladil stopy svého činu. Farář zraněním podlehl.

Foto: Dana Belušová
Článek

Mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová uvedla: "Jeho zranění napovídají, že zemřel násilnou smrtí. Také požár fary byl zřejmě založen úmyslně." Přesnou příčinu smrti však určí až pitva.

Policie se domnívá, že duchovní přistihl jednoho nebo více zlodějů při činu. Pachatel ho udeřil do hlavy a pak kolem něho zapálil věci, aby zahladil stopy činu. Do budovy fary vnikl zřejmě zadním vchodem.

Podle místních obyvatel zloději už několikrát vkradli, přestože stojí frekventované Masarykově ulici těsně za náměstím. Paní, která farářovi pomáhala, jednou zloděje dokonce na faře přistihla a zavolala na ně policisty.

"Nikdy bych si nemyslela, že se něco podobného jako vražda faráře může stát v našem klidném městě. Ale v poslední době se tady krade mnohem víc než jindy a bezpečně se určitě necítím," prohlásila jedna z žen, pohybujících se v okolí místa vraždy, které policie uzavřela.

"Farář byl hodný, lidový člověk a snažil se pomoci všem, včetně těch, kdo tady dělají ostatním problémy. Dokonce jim půjčoval peníze, ale zneužívali toho. Nevraceli mu je, a dokonce starému pánovi, rodákovi z Podkarpatské Rusi, vyhrožovali smrtí, když jim peníze nedá," řekla ČTK jedna z obyvatelek Třebenic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám