Hlavní obsah

Zloděj vykradl 11 domů, vzal i pokladničku se 3500 kusy padesátikorun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenáct vykradených domů a škoda přesahující 600 tisíc korun. Taková je podle policie bilance krádeží, kterých se dopouštěl v Ostravě 33letý zloděj. Kuriózní je, že v jednom domě se zmocnil pokladničky, ve které bylo zhruba 32 kilogramů mincí.

Jedna z natočených krádežíVideo: Policie ČR

 
Článek

Jak uvedla mluvčí policie Eva Michalíková, jeho teritoriem byla hlavně Slezská Ostrava. Z domů, do kterých se dostával i za pomocí násilí, bral vše, co se dá zpeněžit, například obrazy, hodinky nebo třeba elektrické jízdní kolo.

„Při prohledávání domu, do kterého se také vloupal, narazil na pokladničku, ve které si poškození střádali padesátikorunové mince. Vzhledem k tomu, že jich bylo přes 3500 kusů, musely dát zloději řádně zabrat,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Muž je obviněn z krádeží, poškození cizí věci i porušování domovní svobody, hrozí mu až pět let vězení. „Obviněný muž s kriminalisty spolupracoval, ke svému jednání se doznal a výslech ukončil slovy lítosti se slibem, že až bude mít peníze, tak je poškozeným vrátí. Vzhledem k tomu, že již byl za předchozí majetkovou trestnou činnost odsouzen, putoval během několika dnů přímo do výkonu trestu,“ dodala mluvčí.

Muž ujel od pumpy bez placení. V dodávce měl kradené motorky

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám